Манифестациони и конгресни туризам и фестивали окупили током викенда више од 2000 учесника - недостаје ли Зрењанину смештајних капацитета?

Као у неким временима пре почетка пандемије, Зрењанин је овог викенда домаћин неколико манифестација и догађаја који превазилазе локални значај и сходно томе, сви расположиви смештајни капацитети у граду су попуњени. То је још једном покренуло питање недостатка таквих капацитета и можда алармирало евентуалне инвеститоре да се позабаве проблематиком изградње неког хотела са више смештајних јединица. 
 
Промоција Зрењанина као занимљиве и пожељне дестинације конгресног туризма, различитих манифестација и града спорта на најбољи начин се потврдила управо овог викенда - град је домаћин Фестивала професионалних позоришта Војводине, Digitalk конференције, Интернационалног Банатског фестивала вина и Плесног фестивала “Dance Fusion”, а сви ти догађаји окупили су више од две хиљаде учесника и гостију. 
 
 
 
Велика конференцијска сала хотела “Војводина” располаже са 300 места и приликом отварања Digitalk конференције била је испуњена готово до последњег. Конференција је окупила и више од 40 предавача, а траје четири дана, заједно са Digitalk E-Commerce Days, најављеним као као едукативни догађај године за све е-трговце. 
 
Током протекле недеље Зрењанин је био и центар позоришног живота Војводине, а фестивалска смотра завршава се вечерас, последњом такмичарском представом и сутрашњим проглашењем победника. Уз гостујућа позоришта, у нашем граду боравили су свакодневно и позоришни посленици, учесници пратећих програма, изложби и промоција, што је такође допринело афирмацији града као организатора значајних културних дешавања.
 
Манифестациони туризам оличен је и кроз 3. издање Интернационалног Банатског фестивала вина. Обухватајући на једном месту традицију, пољопривреду, економију, енологију, гастрономију, и туристичку понуду, фестивал је у спортској хали “Звонимир Звонко Вујин” окупио произвођаче и удружења из Србије, Црне Горе, Словачке, Румуније и Мађарске.
 
 
 
Дводневни плесни фестивал “Dance Fusion” у “Кристалној дворани” донео је Зрењанину епитет центра плеса и игре у Србији овог викенда, окупивши око 1600 учесника и њихових тренера из Београда, Новог Сада, Крагујевца и Зрењанина. Град је домаћин овог фестивала већ 16 година, а сада му је поверена и организација квалификационог турнира Националног гранског савеза, што је изазвало додатно интересовање учесника и гостију. 
 
Ако свему наведеном додамо да је гост Зрењанина синоћ био и популарни певач Петар Грашо, чији је наступ испунио салу Културног центра Зрењанина, овај викенд у нашем граду у пуној мери протиче у знаку манифестација, фестивала, конгресног туризма и то су све области туризма које би у наредном периоду требало да доводе у наш град све више гостију.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6505/digitalk_2022_00.jpg