Ukazana počast Zrenjaninu - Skupština Olimpijskog komiteta Srbije zaseda sutra u našem gradu


Gradu Zrenjaninu ukazana je još jedna počast, kada su u pitanju sportski događaji i organizacija značajnih skupova, jer će naš grad sutra biti domaćin 2. Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije u olimpijskom ciklusu Pariz 2024. Zasedanje najvišeg organa Olimpijskog komiteta Srbije održaće se u Baroknoj sali Gradske kuće u Zrenjaninu, s početkom u 11 časova. 
 
U čast održavanja ovog skupa, na jarbolu isred Gradske kuće biće istaknuta zastava Olimpijskog komiteta Srbije. Osim čelnika te organizacije, predvođenih predsednikom Božidarom Maljkovićem, na sednici se očekuje prisustvo brojnih istaknutih sportista, osvajača olimpijskih medalja, sportskih stručanjaka i radnika u sportu, te će Zrenjanin sutra biti u žiži sportskih dešavanja u Republici Srbiji. 
 
 
 
Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura istakao je da i ovim skupom naš grad potvrđuje spremnost za organizaciju značajnih sportskih manifestacija i događaja, te da je ovo samo jedna u nizu aktivnosti kojima se baštini titula “Evropskog grada sporta”, čuva sportski duh i neguju nove sportske generacije. 
“Sa zadovoljstvom smo prihvatili organizaciju i domaćinstvo Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije, kao još jednog doprinosa popularizaciji sporta i olimpijskih vrednosti. Grad Zrenjanin veran je sledbenik ideje olimpizma i olimpijskog pokreta i čuvar sportske i olimpijske tradicije, o čemu najbolje govore 24 osvojene olimpijske medalje naših sportskih velikana”, podsetio je gradonačelnik i dodao da su brojni projekti doprineli da Zrenjanin prošle godine ponese titulu “Evropskog grada sporta”, ali da se oni nastavljaju s realizacijom i u ovoj godini.
 
“U toku je obimna rekonstrukcija našeg Gradskog stadiona, budućeg modernog atletskog borilišta, a za nešto više od mesec dana domaćini smo najveće sportske smotre učenika Vojvodine - Školske olimpijade SOŠOV, na kojoj očekujemo preko četiri hiljade učesnika i gostiju”, kazao je gradonačelnik Salapura, upućujući dobrodošlicu članovima Olimpijskog komiteta Srbije.  
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6512/OKS_logo_0.jpg