Počeo upis dece u vrtiće Predškolske ustanove Zrenjanin

Predškolska ustanova Zrenjanin raspisala je konkurs za upis dece predškolskog uzrasta od 6 meseci do 6,5 godina za školsku 2022/2023. godinu
1. za celodnevni boravak 
a) deca od 6 meseci - 3 godine / jaslice  
b) deca od 3 - 5,5 godina 

2. za poludnevni boravak  u vrtićima : "Poletarac", "Sunčica"i "Maslačak"
a) deca od  3 - 5,5 godina 

3. grupe dece u godini pred polazak u školu  
a) celodnevni boravak 
b) poludnevni boravak

Upis dece radi pohađanja grupe dece u godini pred polazak u školu je obavezan za decu rođenu od 01.03.2016. do 28.02.2017. godine. 

Prijava za upis deteta u Predškolsku ustanovu će se vršiti  elektronskim putem na nacionalnom Portalu eUprava Republike Srbije od 04.05.2022. do 31.05.2022. godine.

Za ovako podnete prijave sistem automatski pribavlja podatke iz Matične knjige rođenih i Centralnog registra obaveznog socijalnog osiguranja, tako da roditelji ne pribavljaju ova dokumenta. 

NAPOMENA :
Prijava elektronskim putem nije moguća za roditelje koji nisu državljani Republike Srbije

Za decu samohranih roditelja, decu žrtava nasilja u porodici, decu  sa smetnjama u psihofizičkom razvoju, decu iz porodica koje koriste neki oblik socijalne zaštite, i dr. predškolska ustanova je u mogućnosti da prihvati prijavu elektronskim putem, ali je potrebno da roditelji podnesu relevantnu dokumentaciju lično u predškolsku ustanovu, kojom dokazuje navedeni status. 

Spiskovi dece koja su primljena u Predškolsku ustanovu za školsku 2022/2023.godinu biće blagovremeno istaknuti na Oglasnim tablama vrtića.

Ugovor o međusobnim pravima i obavezama Predškolska ustanova će sa korisnicima potpisati prve nedelje septembra u vrtićima Predškolske ustanove gde je dete primljeno. 

Za upis dece u zrenjaninske vrtiće godinama unazad ne postoji lista čekanja i sva deca, čiji roditelji konkurišu, budu upisana.  


 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6541/Grad_00.jpg
  • /uploads/attachment/vest/6541/large_Grb_Indeks_300.jpg
  • /uploads/attachment/vest/6541/grb_za_sajt.jpg