Почео упис деце у вртиће Предшколске установе Зрењанин

Предшколска установа Зрењанин расписала је конкурс за упис деце предшколског узраста од 6 месеци до 6,5 година за школску 2022/2023. годину
1. за целодневни боравак 
а) деца од 6 месеци - 3 године / јаслице  
б) деца од 3 - 5,5 година 

2. за полудневни боравак  у вртићима : "Полетарац", "Сунчица"и "Маслачак"
а) деца од  3 - 5,5 година 

3. групе деце у години пред полазак у школу  
а) целодневни боравак 
б) полудневни боравак

Упис деце ради похађања групе деце у години пред полазак у школу је обавезан за децу рођену од 01.03.2016. до 28.02.2017. године. 

Пријава за упис детета у Предшколску установу ће се вршити  електронским путем на националном Порталу еУправа Републике Србије од 04.05.2022. до 31.05.2022. године.

За овако поднете пријаве систем аутоматски прибавља податке из Матичне књиге рођених и Централног регистра обавезног социјалног осигурања, тако да родитељи не прибављају ова документа. 

НАПОМЕНА :
Пријава електронским путем није могућа за родитеље који нису држављани Републике Србије

За децу самохраних родитеља, децу жртава насиља у породици, децу  са сметњама у психофизичком развоју, децу из породица које користе неки облик социјалне заштите, и др. предшколска установа је у могућности да прихвати пријаву електронским путем, али је потребно да родитељи поднесу релевантну документацију лично у предшколску установу, којом доказује наведени статус. 

Спискови деце која су примљена у Предшколску установу за школску 2022/2023.годину биће благовремено истакнути на Огласним таблама вртића.

Уговор о међусобним правима и обавезама Предшколска установа ће са корисницима потписати прве недеље септембра у вртићима Предшколске установе где је дете примљено. 

За упис деце у зрењанинске вртиће годинама уназад не постоји листа чекања и сва деца, чији родитељи конкуришу, буду уписана.  


 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6541/Grad_00.jpg
  • /uploads/attachment/vest/6541/large_Grb_Indeks_300.jpg
  • /uploads/attachment/vest/6541/grb_za_sajt.jpg