Završena 9. Sportska olimpijada školske omladine Vojvodine (SOŠOV) - najuspešniji Srednjobanatski okrug

Deveta Sportska olimpijada školske omladine Vojvodine (SOŠOV), manifestacija koja praktično najmasovnije školsko sportsko takmičenje, završena je danas svečanom dodelom medalja i priznanja u zrenjaninskoj "Kristalnoj dvorani".
 
 
 
 
Najuspešnijim učesnicima SOŠOV-a priznanja su uručili predsednik Organizacionog odbora SOŠOV i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta, potpredsednik Organizacionog odbora SOŠOV i gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, predsednik Saveza za školski sport Srbije Željko Tanasković, koji je i predsednik Asocijacije za školski sport Evrope, proslavljeni olimpijac Momir Rnić, kao i brojni uspešni sportisti i sportski radnici.
 
 
 
 
Najbolje takmičare, njihove nastavnike i goste pozdravio je Željko Tanasković, koji je izrazio zadovoljstvo što je danas u Zrenjaninu - Evropskom gradu sporta.
- Posebno mi je zadovoljstvo što sam u gradu na čelu sa gradonačelnikom koji prepoznaje važnost sporta, posebno kada su u pitanju najmlađi - rekao je on.
 
Tanasković je ukazao i da ga raduje činjenica da je na ovoj olimpijadi učestvovalo oko šest hiljada učesnika i volontera.
- Upravo to je ambijent koji vama draga deco, vama mladima, dajemo da se ostvarite u ovoj oblasti društvenog života. Naravno, sport nije samo takmičenje već obuhvata i druge vrednosti kod mladih ljudi, stvara njihov karakter, a ono što verujem jeste da ste sigurno u ovakvoj priči stekli nove prijatelje. Svim pobednicima čestitam, želim da se ostvarite u ovoj oblasti društvenog života, a moje je zadovoljstvo što sam danas ovde sa vama - poručio je Tanasković.
 
 
 
 
Gradonačelnik Simo Salapura zahvalio je svima koji su učestvovali u organizaciji Devete sportske olimpijade školske omladine Vojvodine u našem gradu.
- Bilo je to četiri dana velikih izazova, sve to zahvaljujući dobroj organizaciji, svakom segmentu organizacije koja je planirana bukvalno poslednjih godinu dana. Sve je proteklo u najboljem redu i dobili smo sve čestitke od Pokrajinskog sekretarijata za sport, Saveza za školski sport, a danas je ovde sa nama i prvi čovek Saveza za školski sport Srbije. Čestitam svim učesnicima, posebno našim učenicima i našem Okrugu koji je na kraju poneo i titulu najuspešnijeg okruga - rekao je gradonačelnik Simo Salapura. 
 
 
 
 
U sklopu manifestacije, pored brojnih takmičenja, u petak, 20. maja u Tiršovoj ulici  organizovana je Dečja žurka i vatromet u čast svih učesnika. 
 
Nosilac projekta organizovanja Sportske olimpijade školske omladine Vojvodine je Pokrajinska vlada Vojvodine i njen resorni sekretarijat za sport i omladinu, zajedno sa Savezom za školski sport Vojvodine i Gradom Zrenjaninom.      
 
Inače, prva Sportska olimpijada školske omladine Vojvodine organizovana je 1970. godine u Novom Sadu. Do 1989. godine školska sportska olimpijada organizovana je još pet puta, da bi potom usledila pauza od dve i po decenije bez ovog takmičenja. SOŠOV je obnovljen 2014. godine, kada je takmičenje održano u Somboru. Sledeća školska olimpijada održana je 2018. godine u Novom Sadu, uz učešće oko 3.800 osnovaca i srednjoškolaca iz AP Vojvodine, kao i oko 600 nastavnika i profesora.
 
Deveta Sportska olimpijada školske omladine Vojvodine po broju prijavljenih učesnika je najmasovnija do sada. Mladi sportisti na raspolaganju su imali svu sportsku infrastrukturu grada Zrenjanina, a pojedina takmičenja održavana su i u školskim sportskim salama u Kleku, Aradcu, Ečki, Mihajlovu i Botošu.
 
Rezultati SOŠOV-a objavljeni su na internet stranici Saveza za školski sport Vojvodine

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6565/SOSOV_zatvaranje_0.jpg