Завршена 9. Спортска олимпијада школске омладине Војводине (СОШОВ) - најуспешнији Средњобанатски округ

Девета Спортска олимпијада школске омладине Војводине (СОШОВ), манифестација која практично најмасовније школско спортско такмичење, завршена је данас свечаном доделом медаља и признања у зрењанинској "Кристалној дворани".
 
 
 
 
Најуспешнијим учесницима СОШОВ-а признања су уручили председник Организационог одбора СОШОВ и покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста, потпредседник Организационог одбора СОШОВ и градоначелник Зрењанина Симо Салапура, председник Савеза за школски спорт Србије Жељко Танасковић, који је и председник Асоцијације за школски спорт Европе, прослављени олимпијац Момир Рнић, као и бројни успешни спортисти и спортски радници.
 
 
 
 
Најбоље такмичаре, њихове наставнике и госте поздравио је Жељко Танасковић, који је изразио задовољство што је данас у Зрењанину - Европском граду спорта.
- Посебно ми је задовољство што сам у граду на челу са градоначелником који препознаје важност спорта, посебно када су у питању најмлађи - рекао је он.
 
Танасковић је указао и да га радује чињеница да је на овој олимпијади учествовало око шест хиљада учесника и волонтера.
- Управо то је амбијент који вама драга децо, вама младима, дајемо да се остварите у овој области друштвеног живота. Наравно, спорт није само такмичење већ обухвата и друге вредности код младих људи, ствара њихов карактер, а оно што верујем јесте да сте сигурно у оваквој причи стекли нове пријатеље. Свим победницима честитам, желим да се остварите у овој области друштвеног живота, а моје је задовољство што сам данас овде са вама - поручио је Танасковић.
 
 
 
 
Градоначелник Симо Салапура захвалио је свима који су учествовали у организацији Девете спортске олимпијаде школске омладине Војводине у нашем граду.
- Било је то четири дана великих изазова, све то захваљујући доброј организацији, сваком сегменту организације која је планирана буквално последњих годину дана. Све је протекло у најбољем реду и добили смо све честитке од Покрајинског секретаријата за спорт, Савеза за школски спорт, а данас је овде са нама и први човек Савеза за школски спорт Србије. Честитам свим учесницима, посебно нашим ученицима и нашем Округу који је на крају понео и титулу најуспешнијег округа - рекао је градоначелник Симо Салапура. 
 
 
 
 
У склопу манифестације, поред бројних такмичења, у петак, 20. маја у Тиршовој улици  организована је Дечја журка и ватромет у част свих учесника. 
 
Носилац пројекта организовања Спортске олимпијаде школске омладине Војводине је Покрајинска влада Војводине и њен ресорни секретаријат за спорт и омладину, заједно са Савезом за школски спорт Војводине и Градом Зрењанином.      
 
Иначе, прва Спортска олимпијада школске омладине Војводине организована је 1970. године у Новом Саду. До 1989. године школска спортска олимпијада организована је још пет пута, да би потом уследила пауза од две и по деценије без овог такмичења. СОШОВ је обновљен 2014. године, када је такмичење одржано у Сомбору. Следећа школска олимпијада одржана је 2018. године у Новом Саду, уз учешће око 3.800 основаца и средњошколаца из АП Војводине, као и око 600 наставника и професора.
 
Девета Спортска олимпијада школске омладине Војводине по броју пријављених учесника је најмасовнија до сада. Млади спортисти на располагању су имали сву спортску инфраструктуру града Зрењанина, а поједина такмичења одржавана су и у школским спортским салама у Клеку, Арадцу, Ечки, Михајлову и Ботошу.
 
Резултати СОШОВ-а објављени су на интернет страници Савеза за школски спорт Војводине

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6565/SOSOV_zatvaranje_0.jpg