Gradonačelnik priredio tradicionalni koktel u Gradskoj bašti povodom “Dana piva” – ova manifestacija dokazuje da je Zrenjanin grad otvorenog srca, a Zrenjaninci dobri domaćini

Četvrte večeri manifestacije „Dani piva“ priređen je tradicionalni koktel gradonačelnika u prelepom ambijentu Gradske bašte, a goste su dočekali gradonačelnik Simo  Salapura i zamenik Saša santovac sa svojim suprugama.

 

 

I ove godine, među zvanicama bili su predstavnici bratskih i prijateljskh opština i gradova, veliki broj privrednika, političara, predstavnika javnih preduzeća i ustanova, predstavnici Vojske Srbije, kao i zvanice iz obrazovnog, verskog, kulturnog i sportskog života i to ne samo iz našeg grada.

Pozdravljajući ih gradonačelnik Salapura je izrazio očekivanje da će svi oni uživati u dobrom programu ovogodišnjih “Dana piva”, ali je ukazao i da je ovaj koktel odlična prilika da ih sve upozna sa onim što je u prethodnom periodu urađeno, od poslednjeg takvog okupljanja, do danas.

 

 

- Istakao bih da smo pre nekoliko dana otvorili treći deo obilaznice, važne saobraćajnice za naš grad koja će umnogome rastreretiti teretni saobraćaj koji prolazi kroz sam centar našeg grada i kroz naselja. Takođe, potpisali smo ugovor sa našim strateškim partnerom, kompanijom “Metito”, čime rešavamo višedecenijski problem sa pijaćom vodom u našem gradu. To jeste bio težak, neprijatan problem, ali, sa ovim ugovorom i ugovornim obavezama koje predviđaju da će investitor u prvom kvartalu 2024. godine isporučiti zdravu pijaću vodu, verujem da svi vidimo svetlo na kraju tunela – rekao je gradonačelnik Salapura.

 

 

Kada je reč o infrastrukturnim ulaganjima u naš grad, gradonačelnik je istakao da ove godine, kada je u pitanju putna infrastruktura, imamo zaključene ugovore iz različitih izvora finansiranja ukupne vrednosti od čak milijardu dinara, a koji se sprovode na teritoriji našeg grada. 

 

 

- Veliki su radovi i kada je u pitanju komunalna infratsruktura, dakle, komunalno opremanje naše zone “Jugoistok”, kao i zamena vodovodnih cevi u četiri mesne zajednice i ta investicija je takođe vredna milijardu dinara. Naravno, to nije sve, to je nešto što smo izdvojili kao najbitnije, ali svega ovoga ne bi bilo da nismo imali podršku Vlade Republike Srbije kao i podršku pokrajinske Vlade. Istovremeno želim da se zahvalim svom timu koji je radio teško i naporno u proteklom periodu kako bi se stekli neophodni uslovi da ovi projekti mogu da se realizuju. Ipak, malo da se okrenem i ka budućnosti; u narednom periodu promovisaćemo jedan veliki projekat vredan skoro 10 milijardi, a to je Zelena agenda Zrenjanina i naravno, o tome ćemo govoriti narednih nedelja – rekao je gradonačelnik Salapura.

 

Kazao je da niko od nas ne sme zaboraviti da čuva svoje zdravlje i sebe i upozorio da je broj zaraženih korona virusom u porastu i da vodimo računa i o tome. 
- Želim vam da sa ovih 37. Dana piva u izmenjenom terminu, u konceptu koji je, verujem svima prirastao za srce, jer za svakoga ima ponešto, ponesete lepe utiske i možda ih pamtite celog života, a ovakve manifestacije to zslužuju i dokazuju da je Zrenjanin grad otvorenog srca, a da su Zrenjaninci dobri domaćini, da smo srdačni i grad koji je otvoren ka budućnosti. Uživajte! – rekao je još gradonačelnik okupljenim zvanicama.     

 

 

Posebnu pažnju privukla je poseta Marije Šerifović koja je na koktel došla pred početak nastupa  na glavnom gradskom trgu, a koji je okupio nekoliko hiljada posetilaca.   

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6683/DANI_PIVA_KOKTEL_2022_00.jpg