Градоначелник приредио традиционални коктел у Градској башти поводом “Дана пива” – ова манифестација доказује да је Зрењанин град отвореног срца, а Зрењанинци добри домаћини

Четврте вечери манифестације „Дани пива“ приређен је традиционални коктел градоначелника у прелепом амбијенту Градске баште, а госте су дочекали градоначелник Симо  Салапура и заменик Саша сантовац са својим супругама.

 

 

И ове године, међу званицама били су представници братских и пријатељскх општина и градова, велики број привредника, политичара, представника јавних предузећа и установа, представници Војске Србије, као и званице из образовног, верског, културног и спортског живота и то не само из нашег града.

Поздрављајући их градоначелник Салапура је изразио очекивање да ће сви они уживати у добром програму овогодишњих “Дана пива”, али је указао и да је овај коктел одлична прилика да их све упозна са оним што је у претходном периоду урађено, од последњег таквог окупљања, до данас.

 

 

- Истакао бих да смо пре неколико дана отворили трећи део обилазнице, важне саобраћајнице за наш град која ће умногоме растреретити теретни саобраћај који пролази кроз сам центар нашег града и кроз насеља. Такође, потписали смо уговор са нашим стратешким партнером, компанијом “Метито”, чиме решавамо вишедеценијски проблем са пијаћом водом у нашем граду. То јесте био тежак, непријатан проблем, али, са овим уговором и уговорним обавезама које предвиђају да ће инвеститор у првом кварталу 2024. године испоручити здраву пијаћу воду, верујем да сви видимо светло на крају тунела – рекао је градоначелник Салапура.

 

 

Када је реч о инфраструктурним улагањима у наш град, градоначелник је истакао да ове године, када је у питању путна инфраструктура, имамо закључене уговоре из различитих извора финансирања укупне вредности од чак милијарду динара, а који се спроводе на територији нашег града. 

 

 

- Велики су радови и када је у питању комунална инфратсруктура, дакле, комунално опремање наше зоне “Југоисток”, као и замена водоводних цеви у четири месне заједнице и та инвестиција је такође вредна милијарду динара. Наравно, то није све, то је нешто што смо издвојили као најбитније, али свега овога не би било да нисмо имали подршку Владе Републике Србије као и подршку покрајинске Владе. Истовремено желим да се захвалим свом тиму који је радио тешко и напорно у протеклом периоду како би се стекли неопходни услови да ови пројекти могу да се реализују. Ипак, мало да се окренем и ка будућности; у наредном периоду промовисаћемо један велики пројекат вредан скоро 10 милијарди, а то је Зелена агенда Зрењанина и наравно, о томе ћемо говорити наредних недеља – рекао је градоначелник Салапура.

 

Казао је да нико од нас не сме заборавити да чува своје здравље и себе и упозорио да је број заражених корона вирусом у порасту и да водимо рачуна и о томе. 
- Желим вам да са ових 37. Дана пива у измењеном термину, у концепту који је, верујем свима прирастао за срце, јер за свакога има понешто, понеsete лепе утиске и можда их памтитe целог живота, а овакве манифестације то зслужују и доказују да је Зрењанин град отвореног срца, а да су Зрењанинци добри домаћини, да смо срдачни и град који је отворен ка будућности. Уживајте! – рекао је још градоначелник окупљеним званицама.     

 

 

Посебну пажњу привукла је посета Марије Шерифовић која је на коктел дошла пред почетак наступа  на главном градском тргу, а који је окупио неколико хиљада посетилаца.   

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6683/DANI_PIVA_KOKTEL_2022_00.jpg