Zrenjanin bio domaćin prve Olimpijade sporta penzionera Vojvodine - učestvovale 22 ekipe iz udruženja penzionera iz vojvođanskih gradova i opština

Gradsko udruženje penzionera "Zrenjanin" bilo je domaćin prve Olimpijade sporta penzionera Vojvodine koja je održana u sportskoj hali „Medison“, a na tom takmičenju učestvovale 22 ekipe iz udruženja penzionera iz vojvođanskih gradova i opština. 

 

 

Organizatore i goste pozdravio je i poželeo im dobrodošlicu i lepo druženje gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, u Hotelu “Vojvodina” gde je organizovana podela sportskih nagrada, izložba slika sa likovne kolonije i čitanje nagrađenih književnih nagrada i kratak kulturn - umetnički program.

 

 

Predsednik Gradskog udruženja penzionera Zrenjanin Slavko Šućurević zahvalio je Gradu i gradonačelniku na podršci. Istakao je da je njegova želja bila da se posle manjih opštinskih, okružnih i takmičenja na nivou Banata organizuje i olimpijada Vojvodine u našem gradu.

 


- Ta želja proistekla je iz nekoliko razloga, a najpre što je bavljenje sportom od velikog značaja za nas koji živimo treće doba, ali i zbog toga što dolaze do izražaja i ostale sposobnosti penzionera - rekao je Šućurević.

 

 

Kako je naveo, u ovom takmičenju učestvovale su ekipe iz nekoliko gradova i opština iz Vojvodine i da je pored sportskog organizovan i zabavni deo druženja što je svojevrsni oblik ispunjavanja želja penzionera.
- Posle sportskih takmičenja imaćemo i malo druženje uz muziku, a biće naravno i razgovora, razmene iskustava o tome šta i kako odbori rade budući da svaki od njih ima svoje specifičnosti - rekao je Šućurević.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6685/OLIMPIJADA_PENZIONERA_00.jpg