Zimska služba "Eko gradnje" koja održava 400 kilometara puteva na teritoriji grada spremna za reagovanje u zimskom periodu

Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac posetio je danas zimski punkt zrenjaninskog preduzeća “Eko gradnja”, kako bi se uverio u spremnost ljudstva i mehanizacije tog preduzeća za održavanje lokalnih puteva na teritoriji grada u predstojećoj sezoni.

 

 

Nakon obilaska i razgovora sa  predstavnicima tog preduzeća Santovac je rekao da "Eko gradnja" već duži niz godina vrši održavanje lokalnih puteva.
- Osim lokalnih puteva, ovo preduzeće održava i 200 kilometara magistralnih puteva koji su u nadležnosti „Puteva Srbije“, a naše JKP „Čistoća i zelenilo“ je takođe u programu zimskog održavanja trotoara na teritoriji grada. Obezbeđeno je po 100 kilograma soli za sve mesne zajednice i ustanove koje  mogu preuzeti u „Čistoći i zelenilu“ – kazao je on.

 


 Santovac je naveo i da posebno raduje nova mehanizacija u „Eko gradnji“ koja će takođe biti na putevima ukoliko to bude neophodno.
- Nova oprema i nova mehanizacija, osim što će značiti za bolju situaciju na putevima tokom zimskih meseci, pokazatelj je i razvoja privrede na teritoriji našeg grada – dodao je zamenik gradonačelnika Saša Santovac.

 

 

Siniša Kukin, rukovodilac zimske službe “Eko gradnje” takođe je naveo da to preduzeće duži niz godina obavlja poslove zimskog održavanja puteva na teritoriji grada Zrenjanina.
- Kao što se to ovde može i videti, u međuvremenu je nabavljena nova mehanizacija i oprema tako da po programu zimske službe „Eko gradnja“ ima i više nego što je dovoljno mehanizacije i mašina za održavanje puteva. Posedujemo dovoljno kamiona i mašina i za slučaj vanredne situacije i nepredviđenih količina padavina da odmah reagujemo kako ne bi dolazilo do kolapsa u saobraćaju – naglasio je Kukin.

 

 

“Eko gradnja” već desetu sezonu održava u zimskom periodu lokalne puteve prvog i drugog prioriteta na teritoriji našeg grada, u ukupnoj dužini od preko 400 kilometara.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6815/ZIMSKA_SLUZBA_SMOTRA_2022_00.jpg