Зимска служба "Еко градње" која одржава 400 километара путева на територији града спремна за реаговање у зимском периоду

Заменик градоначелника Зрењанина Саша Сантовац посетио је данас зимски пункт зрењанинског предузећа “Еко градња”, како би се уверио у спремност људства и механизације тог предузећа за одржавање локалних путева на територији града у предстојећој сезони.

 

 

Након обиласка и разговора са  представницима тог предузећа Сантовац је рекао да "Еко градња" већ дужи низ година врши одржавање локалних путева.
- Осим локалних путева, ово предузеће одржава и 200 километара магистралних путева који су у надлежности „Путева Србије“, а наше ЈКП „Чистоћа и зеленило“ је такође у програму зимског одржавања тротоара на територији града. Обезбеђено је по 100 килограма соли за све месне заједнице и установе које  могу преузети у „Чистоћи и зеленилу“ – казао је он.

 


 Сантовац је навео и да посебно радује нова механизација у „Еко градњи“ која ће такође бити на путевима уколико то буде неопходно.
- Нова опрема и нова механизација, осим што ће значити за бољу ситуацију на путевима током зимских месеци, показатељ је и развоја привреде на територији нашег града – додао је заменик градоначелника Саша Сантовац.

 

 

Синиша Кукин, руководилац зимске службе “Еко градње” такође је навео да то предузеће дужи низ година обавља послове зимског одржавања путева на територији града Зрењанина.
- Као што се то овде може и видети, у међувремену је набављена нова механизација и опрема тако да по програму зимске службе „Еко градња“ има и више него што је довољно механизације и машина за одржавање путева. Поседујемо довољно камиона и машина и за случај ванредне ситуације и непредвиђених количина падавина да одмах реагујемо како не би долазило до колапса у саобраћају – нагласио је Кукин.

 

 

“Еко градња” већ десету сезону одржава у зимском периоду локалне путеве првог и другог приоритета на територији нашег града, у укупној дужини од преко 400 километара.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6815/ZIMSKA_SLUZBA_SMOTRA_2022_00.jpg