Iz Gradske bašte krenuli fijakeri i pozivari najavljujući 38. "Dane piva", manifestaciju koja od prošle godine nosi sertifikat "Najbolje iz Vojvodine"

Iz Gradske bašte danas su krenuli fijakeri, tamburaši i pozivari, uz besplatno točenje piva najavljujući večerašnji zvanični početak 38. “Dana piva” koji će ove godine trajati do 13. avgusta. 

 

 

Povorku su, kao i svake godine, ispratili funkcioneri lokalne uprave, na čelu s gradonačelnikom Zrenjanina Simom Salapurom, predstavnici Turističke organizacije i medija, a tradicionalnu pivsku zdravicu izrekao je glumac Prvoslav Zakovski.
Među njima bili su i predstavnici  kompanije "Linglong" koji su pre toga bili na radnom sastanku u Gradskoj kući.  

 

 

Direktorka Turističke organizacije Sanja Petrović podsetila je da su „Dani piva“ manifestacija sa najdužom tradicijom u našoj zemlji i jedna od najposećenijih.
- Tradicionalno, ovde smo po 38. put da uz povorku fijakera i pozivare pozovemo sve naše sugrađane i goste da posete manifestaciju, uživaju u nekom od programa, koji su zaista raznovrsni i tako koncipirani da ovo bude manifestacija za celu porodicu – kazala je ona.

 

 

Posebno je ukazala na to da je manifestacija zasluženo ponela žig „Najbolje iz Vojvodine“.
- To je za sve nas velika čast, a ujedno i velika obaveza i trudižemo da, kao što smo i do sada radili, „Dani piva“ postaju sve sadržajniji, da programi budu raznovrsniji, da napredujemo u svakom pogledu i da svake godine nadmašimo sami sebe – navela je direktorka Sanja Petrović.

 

 

Kada je reč o posećenosti i smeštajnim kapacitetima u vreme održavanja manifestacije, kazala je da se već sada svi smeštajni kapaciteti popunjeni, a da su gosti ne samo iz naše zemlje, već i regiona i udaljenijih zemalja. 
Nakon kraćeg zadržavanja i točenja piva na Trgu slobode, povorka fijakera krenula je u obilazak grada.

Svečano otvaranje “Dana piva” biće održano večeras u 21 sat na Žitnom trgu, uz vatromet, a prve večeri na toj bini od 21.30 časova nastupiće Aleksandra Radović,  a zatim i Abba Tribjut bend od 23 sata.

 


Inače, sertifikat „Najbolje iz Vojvodine“ za manifestaciju "Dani piva" gradonačelniku Simi Salapuri uručio je novembra prošle godine pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević, zajedno sa Nadom Matić, proslavljenom paraolimpijkom, na Novosadskom sajmu turizma.
Ivanišević je tom prilikom naglasio da je ovo priznanje zapravo simbol kvaliteta, te da bi svako od nas trebalo da se ponosi onim što imamo, kvalitetom naših proizvoda, hrane, vina, usluge, te šarolikošću manifestacija i događaja koji obogaćuju privrednu i turističku ponudu Vojvodine.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7117/POZIVARI_DANI_PIVA_2023_00.jpg