Из Градске баште кренули фијакери и позивари најављујући 38. "Данe пива", манифестацију која од прошле године носи сертификат "Најбоље из Војводине"

Из Градске баште данас су кренули фијакери, тамбураши и позивари, уз бесплатно точење пива најављујући вечерашњи званични почетак 38. “Дана пива” који ће ове године трајати до 13. августа. 

 

 

Поворку су, као и сваке године, испратили функционери локалне управе, на челу с градоначелником Зрењанина Симом Салапуром, представници Туристичке организације и медија, а традиционалну пивску здравицу изрекао је глумац Првослав Заковски.
Међу њима били су и представници  компаније "Линглонг" који су пре тога били на радном састанку у Градској кући.  

 

 

Директорка Туристичке организације Сања Петровић подсетила је да су „Дани пива“ манифестација са најдужом традицијом у нашој земљи и једна од најпосећенијих.
- Традиционално, овде смо по 38. пут да уз поворку фијакера и позиваре позовемо све наше суграђане и госте да посете манифестацију, уживају у неком од програма, који су заиста разноврсни и тако конципирани да ово буде манифестација за целу породицу – казала је она.

 

 

Посебно је указала на то да је манифестација заслужено понела жиг „Најбоље из Војводине“.
- То је за све нас велика част, а уједно и велика обавеза и трудижемо да, као што смо и до сада радили, „Дани пива“ постају све садржајнији, да програми буду разноврснији, да напредујемо у сваком погледу и да сваке године надмашимо сами себе – навела је директорка Сања Петровић.

 

 

Када је реч о посећености и смештајним капацитетима у време одржавања манифестације, казала је да се већ сада сви смештајни капацитети попуњени, а да су гости не само из наше земље, већ и региона и удаљенијих земаља. 
Након краћег задржавања и точења пива на Тргу слободе, поворка фијакера кренула је у обилазак града.

Свечано отварање “Дана пива” биће одржано вечерас у 21 сат на Житном тргу, уз ватромет, а прве вечери на тој бини од 21.30 часова наступиће Александра Радовић,  а затим и Абба Трибјут бенд од 23 сата.

 


Иначе, сертификат „Најбоље из Војводине“ за манифестацију "Дани пива" градоначелнику Сими Салапури уручио је новембра прошле године покрајински секретар за привреду и туризам др Ненад Иванишевић, заједно са Надом Матић, прослављеном параолимпијком, на Новосадском сајму туризма.
Иванишевић је том приликом нагласио да је ово признање заправо симбол квалитета, те да би свако од нас требало да се поноси оним што имамо, квалитетом наших производа, хране, вина, услуге, те шароликошћу манифестација и догађаја који обогаћују привредну и туристичку понуду Војводине.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7117/POZIVARI_DANI_PIVA_2023_00.jpg