Pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević: "Dani piva" zasluženo proglašeni za Najbolje iz Vojvodine

Povodom „Dana piva“ pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević, zajedno sa pomoćnikom Milanom Jarićem i saradnicima posetili su naš grad.
Za njih je najpre organizovan prijem u Gradskoj kući, na kome su domaćini bili pomoćnica gradonačelnika Cica Vučković, zamenik gradonačelnika Saša Santovac i član Gradskog veća Saša Kandić.

 


Nakon razgovora sekretar Ivanišević uputio se ka Žitnom trgu gde je nakon obilaska štandova uručio nagrade pobednicima u  brzom ispijanju piva.

 

 

Ivanišević je rekao da su manifestacije jedna od najznačajnijih vidova turizma na teritoriji Vojvodine, a da su „Dani piva“ u našem gradu značajna manifestacija.
- Kroz manifestacije mi imamo preko pet stotina hiljada posetilaca, a upravo večeras u Zrenjaninu vidimo koliko ljudi tokom nekoliko dana dolazi na ovu značajnu manifestaciju i svakako moram da istaknem veliki doprinos Grada Zrenjanina na populaciji ove manifestacije. Mi smo ovu manifestaciju proglasili nečim što jeste Najbolje iz Vojvodine i to se večeras jasno vidi – rekao je Ivanišević.

 


Naveo je da će uskoro biti raspisan i konkurs za manifestacije, podršku Turističkim organizacijama, upravo sa ciljem još bolje promocije onoga što gradovi nude i to kroz digitalni marketing.
- Ono što svakako jeste uloga Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam jeste da podrži ovakve manifestacije, da podrži ovako aktivne lokalne samouprave, a mi smo to i do sada radili. U novom predlogu rebalansa predviđena su i nova sredstva za podršku i manifestacijama i turističkim  organizacijama i nastavićemo putem kojim smo i do sada išli – poručio je pokrajinski sekretar Nenad Ivanišević.

 

 

Pobedici finalnog takmičenja u brzom ispijanju piva na 38. Danima piva u ženskoj kategoriji su Martina Trajković iz Leskovca (prvo mesto, 3,87″), Stojanka Trivunović iz Melenaca (drugo mesto, 4,09″) i Marika Agić iz Zrenjanina (treće mesto, 6,21″).
U muškoj kategoriji prvo mesto osvojio je Martin Kajtazi iz Bačke Palanke (4,06″), drugo mesto osvojio je Zlatko Čairović iz Smedereva (5,50″), a treće Milan Kišprdilov iz Zrenjanina (8,57″).

 

 

U sklopu programa „Dana piva“ na Žitnom trgu sinoć su nastupili  Metalika tribjut bendom, Osvajači i Riblja čorba, dok su na glavnom gradskom trgu publiku zabavljali Ritam bend, Nikola Rokvić i Peđa Jovanović.

 

 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7127/DANI_PIVA_2023_FIINALE_ISPIJANJA_KRIGLE_00.jpg