Покрајински секретар за привреду и туризам Ненад Иванишевић: "Дани пива" заслужено проглашени за Најбоље из Војводине

Поводом „Дана пива“ покрајински секретар за привреду и туризам Ненад Иванишевић, заједно са помоћником Миланом Јарићем и сарадницима посетили су наш град.
За њих је најпре организован пријем у Градској кући, на коме су домаћини били помоћница градоначелника Цица Вучковић, заменик градоначелника Саша Сантовац и члан Градског већа Саша Кандић.

 


Након разговора секретар Иванишевић упутио се ка Житном тргу где је након обиласка штандова уручио награде победницима у  брзом испијању пива.

 

 

Иванишевић је рекао да су манифестације једна од најзначајнијих видова туризма на територији Војводине, а да су „Дани пива“ у нашем граду значајна манифестација.
- Кроз манифестације ми имамо преко пет стотина хиљада посетилаца, а управо вечерас у Зрењанину видимо колико људи током неколико дана долази на ову значајну манифестацију и свакако морам да истакнем велики допринос Града Зрењанина на популацији ове манифестације. Ми смо ову манифестацију прогласили нечим што јесте Најбоље из Војводине и то се вечерас јасно види – рекао је Иванишевић.

 


Навео је да ће ускоро бити расписан и конкурс за манифестације, подршку Туристичким организацијама, управо са циљем још боље промоције онога што градови нуде и то кроз дигитални маркетинг.
- Оно што свакако јесте улога Покрајинског секретаријата за привреду и туризам јесте да подржи овакве манифестације, да подржи овако активне локалне самоуправе, а ми смо то и до сада радили. У новом предлогу ребаланса предвиђена су и нова средства за подршку и манифестацијама и туристичким  организацијама и наставићемо путем којим смо и до сада ишли – поручио је покрајински секретар Ненад Иванишевић.

 

 

Победици финалног такмичења у брзом испијању пива на 38. Данима пива у женској категорији су Мартина Трајковић из Лесковца (прво место, 3,87″), Стојанка Тривуновић из Меленаца (друго место, 4,09″) и Марика Агић из Зрењанина (треће место, 6,21″).
У мушкој категорији прво место освојио је Мартин Кајтази из Бачке Паланке (4,06″), друго место освојио је Златко Чаировић из Смедерева (5,50″), а треће Милан Кишпрдилов из Зрењанина (8,57″).

 

 

У склопу програма „Дана пива“ на Житном тргу синоћ су наступили  Металика трибјут бендом, Освајачи и Рибља чорба, док су на главном градском тргу публику забављали Ритам бенд, Никола Роквић и Пеђа Јовановић.

 

 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7127/DANI_PIVA_2023_FIINALE_ISPIJANJA_KRIGLE_00.jpg