Priređen prijem za učesnike 20. Međunarodnog folklornog festivala "Lala", smotre folklora koja se tradicionalno organizuje u sklopu "Dana piva"

U Gradskoj kući danas je priređen prijem za učesnike 20. Međunarodnog folklornog festivala "Lala", smotre folklora koja se tradicionalno organizuje u sklopu "Dana piva" i okuplja ansamble iz više zemalja.

 

 

Domaćin prijema bio je zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac koji je izrazio zadovoljstvo što festival „Lala“, kao sastavni deo Dana piva koji od ove godine nose žig „Najbolje iz Vojvodine, okuplja izvođače ne samo iz naše zemlje, već regiona, ali i udaljenih zemalja, kao što je to slučaj i ove godine.

 


- Danas su sa nama, uz njihove domaćine, članove KUD "Pionir" Zrenjanin, i predstavnici Argentine, pored Slovačke, Češke, Rumunije, a sve to ujedno dokazuje i da smo se pokazali kao dobri domaćini i da se gosti rado vraćaju u naš grad – rekao je Santovac ukazujući da je reč o značajnom festivalu koji podržava i Grad Zrenjanin.

 

 


Posebno je izrazio zadovoljstvo što je svake godine sve veći broj zainteresovanih za učešće na festivalu.  

 


 
Radovan Moldovan – Rača predstavnik organizatora takođe je rekao da su ansambli zainteresovani za dolazak u naš grad, te da je ponekad problem odabrati učesnike jer su kapaciteti ograničeni.
- To znači da imamo tradiciju, veliki broj prijatelja koji znaju kakav je naš grad i koji su iz našeg grada poneli lepe utiske – rekao je on.

 

 

Rača je ukazao i da je do sada na Festivalu „Lala“ gostovalo 38 država iz celog sveta, iz Latinske Amerike, Azije, Afrike i Evrope.
- Rezultat ovog našeg festivala je druženje dece i poznanstvo sa decom iz celog sveta, bez obzira na to kojim jezikom govorimo, na naciju ili verska opredeljenja. Svi se oni druže, svi ponesu sa sobom lepo prijateljstvo o kojem pričaju po celom svetu. Nije to samo na našem festivalu jer, sve ove države koje su dolazile pozivale su i nas, a mi smo se rado tim pozivima odazivali – rekao je Moldovan.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7123/PRIJEM_LALA_2023_00.jpg