Приређен пријем за учеснике 20. Међународног фолклорног фестивала "Лала", смотре фолклора која се традиционално организује у склопу "Дана пива"

У Градској кући данас је приређен пријем за учеснике 20. Међународног фолклорног фестивала "Лала", смотре фолклора која се традиционално организује у склопу "Дана пива" и окупља ансамбле из више земаља.

 

 

Домаћин пријема био је заменик градоначелника Зрењанина Саша Сантовац који је изразио задовољство што фестивал „Лала“, као саставни део Дана пива који од ове године носе жиг „Најбоље из Војводине, окупља извођаче не само из наше земље, већ региона, али и удаљених земаља, као што је то случај и ове године.

 


- Данас су са нама, уз њихове домаћине, чланове КУД "Пионир" Зрењанин, и представници Аргентине, поред Словачке, Чешке, Румуније, а све то уједно доказује и да смо се показали као добри домаћини и да се гости радо враћају у наш град – рекао је Сантовац указујући да је реч о значајном фестивалу који подржава и Град Зрењанин.

 

 


Посебно је изразио задовољство што је сваке године све већи број заинтересованих за учешће на фестивалу.  

 


 
Радован Молдован – Рача представник организатора такође је рекао да су ансамбли заинтересовани за долазак у наш град, те да је понекад проблем одабрати учеснике јер су капацитети ограничени.
- То значи да имамо традицију, велики број пријатеља који знају какав је наш град и који су из нашег града понели лепе утиске – рекао је он.

 

 

Рача је указао и да је до сада на Фестивалу „Лала“ гостовало 38 држава из целог света, из Латинске Америке, Азије, Африке и Европе.
- Резултат овог нашег фестивала је дружење деце и познанство са децом из целог света, без обзира на то којим језиком говоримо, на нацију или верска опредељења. Сви се они друже, сви понесу са собом лепо пријатељство о којем причају по целом свету. Није то само на нашем фестивалу јер, све ове државе које су долазиле позивале су и нас, а ми смо се радо тим позивима одазивали – рекао је Молдован.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7123/PRIJEM_LALA_2023_00.jpg