Održana jubilarna "Trka za srećnije detinjstvo" - četiri decenije sporta i humanosti

Tradicionalno u septembru, već pune četiri decenije, u Zrenjaninu se održava "Trka za srećnije detinjstvo", sportska i humanitarna manifestacija koja okuplja decu predškolskog i školskog uzrasta sa teritorije našeg grada. Organizatori, Crveni krst Zrenjanin u partnerstvu sa Gradom Zrenjaninom, Sportskim savezom grada Zrenjanina, Savezom za školski sport i Društvom pedagoga fizičke kulture grada Zrenjanina, potrudili su se da i ove godine, uz gostoprimstvo i podršku BIG tržnog centra u čijem je prostoru trka održana, okupe više stotina učesnika trke, pod već prepoznatljivim motom "Imamo cilj, dođi na start".
 
 
 
 
Svi učesnici, ali i njihovi roditelji, članovi rodbine, vaspitači, učitelji i nastavnici koji su došli, kao i predstavnici Grada Zrenjanina, kupili su učesnički broj po simboličnoj ceni od 100 dinara i time na najlepši način ispunili onaj humanitarni segment manifestacije. Među njima bile su i pomoćnica gradonačelnika Snežana Vučurević i generalna sekretarka Sportskog saveza grada Vukosava Đapić Atanacković, koja je potom i otvorila 40. "Trku za srećnije detinjstvo".
 
 
 
 
Obraćajući se prisutnima i pozdravljajući ih u ime Grada Zrenjanina, gradonačelnika i u svoje lično ime, Đapić Atanacković je rekla da će sva prikupljena sredstva biti usmerena u fond humanitarne akcije "Sportom za bolje sutra", s ciljem poboljšanja uslova života, obrazovanja i bavljenja sportom dece i omladine u stanju socijalne potrebe. 
- Draga deco, uživajte u današnjem danu, u skladu s motom "Imamo cilj, dođi na start", a cilj nam je da, pre svega, budemo humani, da provedemo vreme u dobrom raspoloženju, svako ko završi trku biće i nagrađen i svi su, na neki način, pobednici - poručila je generalna sekretarka Sportskog saveza grada Zrenjanina. 
 
 
 
 
Najbrži u svim takmičarskim kategorijama zaslužili su i medalje i pehare, svim učenicima podeljene su i zahvalnice za učešće, ali su danas pobednici svi koji su se pojavili na stazi i time dali doprinos ne samo uspehu ovakve humanitarne akcije već, pre svega, promociji zdravlja i sportskog načina života. Na najlepši način obeležen je jubilej za ponos - četiri decenije sporta i humanosti.
 
U okviru "Trke za srećnije detinjstvo", realizovana je i akcija dobrovoljnog davanja krvi, u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine, što je takođe postala lepa tradicija, s izraženim humanitarnim aspektom. 
 
 
 

 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7171/TRKA_ZA_SRECNIJE_DETINJSTVO_2023_0.jpg