Одржана јубиларна "Трка за срећније детињство" - четири деценије спорта и хуманости

Традиционално у септембру, већ пуне четири деценије, у Зрењанину се одржава "Трка за срећније детињство", спортска и хуманитарна манифестација која окупља децу предшколског и школског узраста са територије нашег града. Организатори, Црвени крст Зрењанин у партнерству са Градом Зрењанином, Спортским савезом града Зрењанина, Савезом за школски спорт и Друштвом педагога физичке културе града Зрењанина, потрудили су се да и ове године, уз гостопримство и подршку БИГ тржног центра у чијем је простору трка одржана, окупе више стотина учесника трке, под већ препознатљивим мотом "Имамо циљ, дођи на старт".
 
 
 
 
Сви учесници, али и њихови родитељи, чланови родбине, васпитачи, учитељи и наставници који су дошли, као и представници Града Зрењанина, купили су учеснички број по симболичној цени од 100 динара и тиме на најлепши начин испунили онај хуманитарни сегмент манифестације. Међу њима биле су и помоћница градоначелника Снежана Вучуревић и генерална секретарка Спортског савеза града Вукосава Ђапић Атанацковић, која је потом и отворила 40. "Трку за срећније детињство".
 
 
 
 
Обраћајући се присутнима и поздрављајући их у име Града Зрењанина, градоначелника и у своје лично име, Ђапић Атанацковић је рекла да ће сва прикупљена средства бити усмерена у фонд хуманитарне акције "Спортом за боље сутра", с циљем побољшања услова живота, образовања и бављења спортом деце и омладине у стању социјалне потребе. 
- Драга децо, уживајте у данашњем дану, у складу с мотом "Имамо циљ, дођи на старт", а циљ нам је да, пре свега, будемо хумани, да проведемо време у добром расположењу, свако ко заврши трку биће и награђен и сви су, на неки начин, победници - поручила је генерална секретарка Спортског савеза града Зрењанина. 
 
 
 
 
Најбржи у свим такмичарским категоријама заслужили су и медаље и пехаре, свим ученицима подељене су и захвалнице за учешће, али су данас победници сви који су се појавили на стази и тиме дали допринос не само успеху овакве хуманитарне акције већ, пре свега, промоцији здравља и спортског начина живота. На најлепши начин обележен је јубилеј за понос - четири деценије спорта и хуманости.
 
У оквиру "Трке за срећније детињство", реализована је и акција добровољног давања крви, у сарадњи са Заводом за трансфузију крви Војводине, што је такође постала лепа традиција, с израженим хуманитарним аспектом. 
 
 
 

 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7171/TRKA_ZA_SRECNIJE_DETINJSTVO_2023_0.jpg