Lep sportski događaj u zrenjaninskoj “Kristalnoj dvorani” i više nego ubedljiva pobeda rukometašica Srbije protiv Bugarske - 40:16

Ako su rukometašice Srbije možda strepele uoči kvalifikacionog meča za Evropsko prvenstvo, juče u Zrenjaninu protiv Bugarske, taj osećaj je nestao već nakon nekoliko minuta meča. Sve je, praktično, bilo rešeno već u sedmom minutu meča, kada su naše reprezentativke povele sa 6:0. Do kraja meča razlika se konstantno povećavala, na poluvremenu je već bilo petnaest golova u plusu - 23:8, do konačnih 40:16 na kraju meča i više nego ubedljive pobede u premijernom meču kvalifikacija. 
 
 
 
 
Srbija je uputila 52 udarca ka golu Bugarske i samo 12 puta nije postigla pogodak. Najefikasnija u redovima Srbije bila je Sanja Radosavljević sa osam golova, Dunja Radević i Anđela Janjušević su dale po četiri, a Aleksandra Vukajlović, Bojana Milić, Aleksandra Stamenić, Emilija Lazić i Jovana Jovović po tri. Kod Bugarki se istakla Kristina Milanova sa šest pogodaka. U redovima Srbije jedino se Katarina Bojičić nije upisala u listu strelaca, budući da su joj zadaci defanzivne pridrode.
 
 
 
 
Bio je to lep sportski događaj u Zrenjaninu, pristojno popunjena “Kristalna dvorana” pružala je snažnu podršku našim devojkama u značajno podmlađenoj reprezentaciji, a boravak rukometašica Srbije u Zrenjaninu, generalno, doprineo je afirmaciji i popularizaciji rukometnog sporta. Dobra saradnja između Grada Zrenjanina i Rukometnog saveza Srbije donela je još jedan sjajan rezultat, pobedu s velikom razlikom u golovima i sigurnost u redovima reprezentacije pred naredne kvalifikacione mečeve. 
 
Selektor srpske reprezentacije, Uroš Bregar, vidno je bio zadovoljan, kako rezultatom tako i prikazanom igrom svog tima.
”Moramo priznati da Bugarska nije reprezentacija koja ima veliki kvalitet i pripada vrhu evropskog rukometa, ali me veoma raduje to što smo imali energiju svih 60 minuta i u odbrani i u napadu. Sve igračice dobile si priliku i sve su pokazale želju i volju. Pravi ispit biće Turska. Dobro ih poznajemo, igrali smo ove godine protiv njih. Iako smo tada imali iskusniji sastav, cilj pred nama je jasan - želimo da se kvalifikujemo na Evropsko prvenstvo. Pre toga nas očekuje i Svetsko prvenstvo, kao i turnir u Španiji, tako da ćemo naredne godine u kvalifikacijama biti dosta iskusniji i spremniji za sve izazove pred nama”, poručio je selektor Srbije.
 
 
 
 
Uz brojne ljubitelje rukometa i sporta, uz organizovan dolazak i rukometašica iz nekoliko klubova, meč su na tribinama pratili i funkcioneri Grada Zrenjanina i Rukometnog saveza Srbije. Gradonačelnik Simo Salapura bio je u društvu predsednice RSS Milene Delić i  generalnog sekretara Svetozara Stankovića.     
 
Ovaj meč imao je svoj humanitarni karakter, ulaznice su se prodavale po simboličnoj ceni od 100 dinara u okviru akcije ”Sportom za bolje sutra” i sav prihod biće uplaćen u humanitarne svrhe. Pored toga, reprezentativke Srbije na zagrevanje su istrčale u majicama sa roze vrpcom i jasnom porukom - prevenciJA, u znak podrške borbi protiv raka dojke.
 
 
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7216/UTAKMICA_SRBIJA_BUGARSKA_0.jpg