Леп спортски догађај у зрењанинској “Кристалној дворани” и више него убедљива победа рукометашица Србије против Бугарске - 40:16

Ако су рукометашице Србије можда стрепеле уочи квалификационог меча за Европско првенство, јуче у Зрењанину против Бугарске, тај осећај је нестао већ након неколико минута меча. Све је, практично, било решено већ у седмом минуту меча, када су наше репрезентативке повеле са 6:0. До краја меча разлика се константно повећавала, на полувремену је већ било петнаест голова у плусу - 23:8, до коначних 40:16 на крају меча и више него убедљиве победе у премијерном мечу квалификација. 
 
 
 
 
Србија је упутила 52 ударца ка голу Бугарске и само 12 пута није постигла погодак. Најефикаснија у редовима Србије била је Сања Радосављевић са осам голова, Дуња Радевић и Анђела Јањушевић су дале по четири, а Александра Вукајловић, Бојана Милић, Александра Стаменић, Емилија Лазић и Јована Јововић по три. Kод Бугарки се истакла Kристина Миланова са шест погодака. У редовима Србије једино се Катарина Бојичић није уписала у листу стрелаца, будући да су јој задаци дефанзивне придроде.
 
 
 
 
Био је то леп спортски догађај у Зрењанину, пристојно попуњена “Кристална дворана” пружала је снажну подршку нашим девојкама у значајно подмлађеној репрезентацији, а боравак рукометашица Србије у Зрењанину, генерално, допринео је афирмацији и популаризацији рукометног спорта. Добра сарадња између Града Зрењанина и Рукометног савеза Србије донела је још један сјајан резултат, победу с великом разликом у головима и сигурност у редовима репрезентације пред наредне квалификационе мечеве. 
 
Селектор српске репрезентације, Урош Брегар, видно је био задовољан, како резултатом тако и приказаном игром свог тима.
”Морамо признати да Бугарска није репрезентација која има велики квалитет и припада врху европског рукомета, али ме веома радује то што смо имали енергију свих 60 минута и у одбрани и у нападу. Све играчице добиле си прилику и све су показале жељу и вољу. Прави испит биће Турска. Добро их познајемо, играли смо ове године против њих. Иако смо тада имали искуснији састав, циљ пред нама је јасан - желимо да се квалификујемо на Европско првенство. Пре тога нас очекује и Светско првенство, као и турнир у Шпанији, тако да ћемо наредне године у квалификацијама бити доста искуснији и спремнији за све изазове пред нама”, поручио је селектор Србије.
 
 
 
 
Уз бројне љубитеље рукомета и спорта, уз организован долазак и рукометашица из неколико клубова, меч су на трибинама пратили и функционери Града Зрењанина и Рукометног савеза Србије. Градоначелник Симо Салапура био је у друштву председнице РСС Милене Делић и  генералног секретара Светозара Станковића.     
 
Овај меч имао је свој хуманитарни карактер, улазнице су се продавале по симболичној цени од 100 динара у оквиру акције ”Спортом за боље сутра” и сав приход биће уплаћен у хуманитарне сврхе. Поред тога, репрезентативке Србије на загревање су истрчале у мајицама са розе врпцом и јасном поруком - превенциЈА, у знак подршке борби против рака дојке.
 
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7216/UTAKMICA_SRBIJA_BUGARSKA_0.jpg