Poseta državnog sekretara Đorđa Dabića i donacija Gradu Zrenjaninu u vidu 20 laptop računara

Državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Đorđe Dabić posetio je juče Opštinu Kovin i Grad Zrenjanin, gde je predstavnicima lokalne administracije uručio donaciju Ministarstva u vidu 20 laptop računara, a u cilju olakšanja rada opštinske, odnosno gradske uprave.
 
Tokom posete Gradu Zrenjaninu, državni sekretar Dabić razgovarao je s zamenikom gradonačelnika Sašom Santovcem, načelnikom Gradske uprave Nenadom Domjeskovim i pomoćnikom gradonačelnika Rajkom Kapelanom. Prema njegovim rečima, ovom simboličnom donacijom Ministarstvo nastoji da unapredi rad lokalnih organa i pokaže da je tu za pomoć i podršku svim gradovima i opštinama u Srbiji.
 
 
 
 
Dabić je dodao da je veliki napredak ostvaren otkako je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave započelo proces sveukupne digitalizacije javne uprave, sa jedinstvenim ciljem pojednostavljenja administrativnih procedura, kako bi se građanima omogućilo da na brz i efikasan način ostvare sva svoja prava koja imaju pred organima uprave.
 
Zahvaljujući se na donaciji i ističući dobru saradnju Grada Zrenjanina i Gradske uprave sa nadležnim ministarstvom, zamenik Santovac rekao je da je svaka donacija dobrodošla, posebno kada je u pitanju oprema koja će doprineti efikasnijem radu Gradske uprave.
"Učestvujemo u projektima, pratimo sve konkurse i javne pozive Ministarstva i njihove tendencije da se što više izađe u susret građanima i njihovim potrebama, da u Gradskoj upravi što brže i lakše obave neophodne poslove i pribave dokumentaciju koja im je potrebna. Efikasnija lokalna administracija nam je zajednički cilj", poručio je ovom prilikom Santovac.
 
 
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7281/LAPTOPOVI_MDULS_0.jpg