Treći bokserski Memorijal “Zvonimir Zvonko Vujin” održaće se u subotu, 2. decembra, u “Kristalnoj dvorani” u Zrenjaninu 

Treći bokserski Memorijal “Zvonimir Zvonko Vujin”, posvećen legendarnom zrenjaninskom bokseru, održaće se u Zrenjaninu, u subotu, 2. decembra. Memorijal će se održati u hali sportova “Kristalna dvorana”, s početkom u 14 časova, dok su finalne brobe predviđene za 18 časova. 
 
Kuriozitet je da se ovo takmičenje ove godine organizuje u okviru inicijative “Otvoreni Balkan”, kao prvi sportski događaj na tom privrednom i političkom području tri države članice na Balkanu: Albanije, Severne Makedonije i Srbije. Organizatori najavljuju učešće više od 100 boksera iz preko 30 klubova, koji će se takmičiti u više od 30 mečeva u svim uzrasnim kategorijama. Medijski pokrovitelj i ovoga puta biće televizijska mreža “Arena Sport”, koja će direktno prenositi borbe iz Zrenjanina. 
 
 
Održavanjem trećeg Memorijala, on polako prerasta u još jednu sportsku tradiciju grada Zrenjanina, a na prva dva njegova izdanja nastupali su učesnici iz preko 60 klubova iz Srbije, Severne Makedonije, Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Slovenije.
 
Organizatori upućuju i poziv svim ljubiteljima boksa i sporta u Zrenjaninu, uopšte, da prisustvuju ovom događaju. Ulaznica za mečeve u “Kristalnoj dvorani” biće humanitarni prilog, a sav prihod biće usmeren u akciju “Sportom za bolje sutra”.  
 
 
Zvonimir Zvonko Vujin (1943-2019) bio je jedan od najboljih boksera lake kategorije Jugoslavije, Evrope i sveta šezdesetih i sedamdesetih godina dvadesetog veka. Jedini je naš bokser koji je osvojio dve olimpijske medalje - bronzane u Meksiku, 1968. godine i Minhenu, 1972. godine. Bio je višestruki prvak Jugoslavije, Balkana, Mediterana i vicešampion Evrope, osvajač prestižnih trofeja “Oskar” i “Zlatna rukavica”. U dresu državnog tima borio se 57 puta. Rođen je u Zrenjaninu, u kom je proveo ceo sportski i životni vek i nastupao za Bokserski klub “Banat”.  

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7294/Boks_0.jpg