Трећи боксерски Меморијал “Звонимир Звонко Вујин” одржаће се у суботу, 2. децембра, у “Кристалној дворани” у Зрењанину 

Трећи боксерски Меморијал “Звонимир Звонко Вујин”, посвећен легендарном зрењанинском боксеру, одржаће се у Зрењанину, у суботу, 2. децембра. Меморијал ће се одржати у хали спортова “Кристална дворана”, с почетком у 14 часова, док су финалне бробе предвиђене за 18 часова. 
 
Куриозитет је да се ово такмичење ове године организује у оквиру иницијативе “Отворени Балкан”, као први спортски догађај на том привредном и политичком подручју три државе чланице на Балкану: Албаније, Северне Македоније и Србије. Организатори најављују учешће више од 100 боксера из преко 30 клубова, који ће се такмичити у више од 30 мечева у свим узрасним категоријама. Медијски покровитељ и овога пута биће телевизијска мрежа “Арена Спорт”, која ће директно преносити борбе из Зрењанина. 
 
 
Одржавањем трећег Меморијала, он полако прераста у још једну спортску традицију града Зрењанина, а на прва два његова издања наступали су учесници из преко 60 клубова из Србије, Северне Македоније, Албаније, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Словеније.
 
Организатори упућују и позив свим љубитељима бокса и спорта у Зрењанину, уопште, да присуствују овом догађају. Улазница за мечеве у “Кристалној дворани” биће хуманитарни прилог, а сав приход биће усмерен у акцију “Спортом за боље сутра”.  
 
 
Звонимир Звонко Вујин (1943-2019) био је један од најбољих боксера лаке категорије Југославије, Европе и света шездесетих и седамдесетих година двадесетог века. Једини је наш боксер који је освојио две олимпијске медаље - бронзане у Мексику, 1968. године и Минхену, 1972. године. Био је вишеструки првак Југославије, Балкана, Медитерана и вицешампион Европе, освајач престижних трофеја “Оскар” и “Златна рукавица”. У дресу државног тима борио се 57 пута. Рођен је у Зрењанину, у ком је провео цео спортски и животни век и наступао за Боксерски клуб “Банат”.  

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7294/Boks_0.jpg