Dodeljene nagrade najuspešnijim učesnicima konkursa “Nacrtaj Novogodišnju čestitku grada Zrenjanina” – paketići za sve učesnike

Grad Zrenjanin i ove godine raspisao je konkurs “Nacrtaj Novogodišnju čestitku grada Zrenjanina” – takmičenje za decu predškolskog uzrasta i decu školskog uzrasta do 10 godina za izbor najlepše čestitke.
 
 
Tim povodom danas je u velikoj sali Kulturnog centra organizovana svečanost na kojoj su gradonačelnik Simo Salapura, pomoćnica gradonačelnika Snežana Vučurević, direktor Predškolske ustanove "Zrenjanin" Željko Cvijanović i članice žirija najuspešnijim učesnicima konkursa uručili diplome i prigodne poklone – pribor za slikanje i crtanje.
 
 
 
 
Ove godine pristiglo je 96 radova dece iz nižih razreda osnovnih škola i 78 radova iz vrtića PU "Zrenjanin" i pripremno-predškolskih grupa pri osnovnim školama u naseljenim mestima.
 
U žiriju nagradnog konkursa bile su Slavica Žarković, kustos Savremene galerije Zrenjanin, Ivana Arađan, kustos Narodnog muzeja Zrenjanin, Sandra Banjanin, urednica audio-vizuelnih programa Kulturnog centra Zrenjanina i Sanela Dunđerski, predavač u školi za dizajn "Bogdan Šuput" i osnivač kreativnog Ateljea "Luča". Članice žirija su u obrazloženju navele da su se pristigli radovi istakli po originalnosti, posebnom senzibilitetu i maštovitosti i da su impresionirane kreativnošću i talentom dece, kao i raznovrsnošću umetničkog izraza i tehnika koje su korišćene na crtežima.
 
U kategoriji vrtića, sledeći crteži su osvojili nagrade:

Prva nagrada: Staša Grandić, šest godina, vrtić "Sunčica", Zrenjanin
Druga nagrada: Dunja Bubnjević, PPG OŠ "Jovan Dučić", Klek
Treća nagrada: Bogdan Rošulj, PPG OŠ "Branko Radičević", Čenta
 
 
 
 
U kategoriji osnovnih škola, sledeći crteži su osvojili nagrade:

Prva nagrada: Lazar Pujić, 2. razred, OŠ "Mladost", Tomaševac
Druga nagrada: Vasilije Cigulov, 4. razred, OŠ "Dr Boško Vrebalov", Melenci
Treća nagrada: Nemanja Ninkov, 4. razred, OŠ "2. oktobar", Zrenjanin
 
 
 
 
Članice žirija zahvalile su deci, vaspitačicama i učiteljicama na sjajnim crtežima i trudu uloženom u njih.
 
 

„Svi radovi doneli radost i praznično raspoloženje, te nas još jednom podsetili na kreativno blago koje naša deca poseduju“ navele su one.
 
 

Današnju svečanost upotpunila su deca iz hora dečjih vrtića „Vila“ i „Crvenkapa“ , kao i deca iz Centra za kreativno odrastanje mladih CEKOM Zrenjanin, a ono što je posebno obradovalo svu decu koja su učestvovala na ovom konkursu bili su novogodišnji paketići koje im je dodelio Deda Mraz, a obezbedio Grad Zrenjanin.
 
Moderator događaja bila je Nikoleta Vidaković.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7329/NG_CESTITKA_2023_NAGRADE_00.jpg