Додељене награде најуспешнијим учесницима конкурса “Нацртај Новогодишњу честитку града Зрењанина” – пакетићи за све учеснике

Град Зрењанин и ове године расписао је конкурс “Нацртај Новогодишњу честитку града Зрењанина” – такмичење за децу предшколског узраста и децу школског узраста до 10 година за избор најлепше честитке.
 
 
Тим поводом данас је у великој сали Културног центра организована свечаност на којој су градоначелник Симо Салапура, помоћница градоначелника Снежана Вучуревић, директор Предшколске установе "Зрењанин" Жељко Цвијановић и чланице жирија најуспешнијим учесницима конкурса уручили дипломе и пригодне поклоне – прибор за сликање и цртање.
 
 
 
 
Ове године пристигло је 96 радова деце из нижих разреда основних школа и 78 радова из вртића ПУ "Зрењанин" и припремно-предшколских група при основним школама у насељеним местима.
 
У жирију наградног конкурса биле су Славица Жарковић, кустос Савремене галерије Зрењанин, Ивана Арађан, кустос Народног музеја Зрењанин, Сандра Бањанин, уредница аудио-визуелних програма Културног центра Зрењанина и Санела Дунђерски, предавач у школи за дизајн "Богдан Шупут" и оснивач креативног Атељеа "Луча". Чланице жирија су у образложењу навеле да су се пристигли радови истакли по оригиналности, посебном сензибилитету и маштовитости и да су импресиониране креативношћу и талентом деце, као и разноврсношћу уметничког израза и техника које су коришћене на цртежима.
 
У категорији вртића, следећи цртежи су освојили награде:

Прва награда: Сташа Грандић, шест година, вртић "Сунчица", Зрењанин
Друга награда: Дуња Бубњевић, ППГ ОШ "Јован Дучић", Клек
Трећа награда: Богдан Рошуљ, ППГ ОШ "Бранко Радичевић", Чента
 
 
 
 
У категорији основних школа, следећи цртежи су освојили награде:

Прва награда: Лазар Пујић, 2. разред, ОШ "Младост", Томашевац
Друга награда: Василије Цигулов, 4. разред, ОШ "Др Бошко Вребалов", Меленци
Трећа награда: Немања Нинков, 4. разред, ОШ "2. октобар", Зрењанин
 
 
 
 
Чланице жирија захвалиле су деци, васпитачицама и учитељицама на сјајним цртежима и труду уложеном у њих.
 
 

„Сви радови донели радост и празнично расположење, те нас још једном подсетили на креативно благо које наша деца поседују“ навеле су оне.
 
 

Данашњу свечаност употпунила су деца из хора дечјих вртића „Вила“ и „Црвенкапа“ , као и деца из Центра за креативно одрастање младих ЦЕКОМ Зрењанин, а оно што је посебно обрадовало сву децу која су учествовала на овом конкурсу били су новогодишњи пакетићи које им је доделио Деда Мраз, а обезбедио Град Зрењанин.
 
Модератор догађаја била је Николета Видаковић.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7329/NG_CESTITKA_2023_NAGRADE_00.jpg