Grad verifikovao poslednja četiri ugovora u ovoj godini za kupovinu seoskih kuća s okućnicom - najviše kuća u 2023. godini prodato u Lazarevu

Iako je pre dve nedelje najavljen završetak aktivnosti za ovu godinu, u vezi sa akcijom Ministarstva za brigu o selu Republike Srbije, još četiri ugovora o kupovini seoskih kuća sa okućnicom potpisana su u Beogradu, a danas i verifikovana od strane Grada Zrenjanina, dosadašnjih i budućih vlasnika. U toku 2023. godine na teritoriji Grada Zrenjanina na ovakav način kupljeno je 19 kuća, najviše u Lazarevu - četiri. 
 
 
 
 
Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac danas je, u sali Gradskog veća, potpisao ugovore o kupovini seoskih kuća sa okućnicom u Lazarevu (dve kuće), Lukićevu i Knićaninu. Novi vlasnici kuća u Lazarevu su porodice Tomić i Stanić, u Lukićevu porodica Bukorović i u Knićaninu Stanković - Gašić. Nakon što je pre dve nedelje kupljena prva, danas je potpisan kupoprodajni ugovor i za drugu kuću u Knićaninu.
 
Zamenik Santovac je istakao da će grad Zrenjanin nastaviti s aktivnostima “Da nam sela budu bliža”, s ciljem da dodatno pomogne svima koji žive u naseljenim mestima na gradskoj teritoriji. Akciju, kako je rekao, prepoznaju i naši sugrađani i ono što preduzima Ministarstvo za brigu o selu sigurno je u vezi i s aktivnostima grada.
“Do sada je potpisan 61 takav ugovor u našoj sredini i svi ti naši sugrađani, koji su na ovakav način došli do krova nad glavom, prepoznaju da se u selima popravljaju uslovi za život, da se ulaže u komunalnu infrastrukturu i da će se ulagati i u narednom periodu. Shodno tome, kupuju se i kuće na selu, zahvaljujem se svima koji su to učinili i pozivam i druge da konkurišu sledeće godine. Grad Zrenjanin pruža podršku u tome, praznih kuća ima još i cena takvih nekretnina je povećana tokom poslednjih godina, ali se uz sredstva ministarstva, eventualno uz njihovo povećanje i neka dodatna ulaganja, kuće na selu mogu kupiti”, kazao je Santovac.    
 
 
 

Porodica Tomić stigla je na potpisivanje ugovora s prinovom Dušanom, rođenim pre  samo šest dana. Helena Tomić kaže da se sa suprugom Đorđem odlučila za ostanak na selu, uz planove za stambeno zbrinjavanje i dobijanje prinove.
“Puno nam ovo znači i ova godina je za nas kompletno ostvarena, veoma smo zadovoljni. Procedura za kupovinu kuće trajala je otprilike godinu dana, a planiramo da se na imanju bavimo povrtarstvom i voćarstvom, još nismo u potpunosti odlučili”, ističe Helena Tomić.  
 
S današnjim ugovorima, u seoskim sredinama na teritoriji Grada Zrenjanina tokom 2021-2023. godine kupljena je 61 kuća u 16 naseljenih mesta - Belom Blatu, Melencima, Perlezu, Tomaševcu, Banatskom Despotovcu, Elemiru, Aradcu, Orlovatu, Stajićevu, Lazarevu, Ečki, Mihajlovu, Zlatici , Botošu, Lukićevu i Knićaninu. 
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7314/UGOVORI_KUCE_NA_SELU_DECEMBAR_2_2023_0.jpg