Град верификовао последња четири уговора у овој години за куповину сеоских кућа с окућницом - највише кућа у 2023. години продато у Лазареву

Иако је пре две недеље најављен завршетак активности за ову годину, у вези са акцијом Министарства за бригу о селу Републике Србије, још четири уговора о куповини сеоских кућа са окућницом потписана су у Београду, а данас и верификована од стране Града Зрењанина, досадашњих и будућих власника. У току 2023. године на територији Града Зрењанина на овакав начин купљено је 19 кућа, највише у Лазареву - четири. 
 
 
 
 
Заменик градоначелника Зрењанина Саша Сантовац данас је, у сали Градског већа, потписао уговоре о куповини сеоских кућа са окућницом у Лазареву (две куће), Лукићеву и Книћанину. Нови власници кућа у Лазареву су породице Томић и Станић, у Лукићеву породица Букоровић и у Книћанину Станковић - Гашић. Након што је пре две недеље купљена прва, данас је потписан купопродајни уговор и за другу кућу у Книћанину.
 
Заменик Сантовац је истакао да ће град Зрењанин наставити с активностима “Да нам села буду ближа”, с циљем да додатно помогне свима који живе у насељеним местима на градској територији. Акцију, како је рекао, препознају и наши суграђани и оно што предузима Министарство за бригу о селу сигурно је у вези и с активностима града.
“До сада је потписан 61 такав уговор у нашој средини и сви ти наши суграђани, који су на овакав начин дошли до крова над главом, препознају да се у селима поправљају услови за живот, да се улаже у комуналну инфраструктуру и да ће се улагати и у наредном периоду. Сходно томе, купују се и куће на селу, захваљујем се свима који су то учинили и позивам и друге да конкуришу следеће године. Град Зрењанин пружа подршку у томе, празних кућа има још и цена таквих некретнина је повећана током последњих година, али се уз средства министарства, евентуално уз њихово повећање и нека додатна улагања, куће на селу могу купити”, казао је Сантовац.    
 
 
 

Породица Томић стигла је на потписивање уговора с приновом Душаном, рођеним пре  само шест дана. Хелена Томић каже да се са супругом Ђорђем одлучила за останак на селу, уз планове за стамбено збрињавање и добијање принове.
“Пуно нам ово значи и ова година је за нас комплетно остварена, веома смо задовољни. Процедура за куповину куће трајала је отприлике годину дана, а планирамо да се на имању бавимо повртарством и воћарством, још нисмо у потпуности одлучили”, истиче Хелена Томић.  
 
С данашњим уговорима, у сеоским срединама на територији Града Зрењанина током 2021-2023. године купљена је 61 кућа у 16 насељених места - Белом Блату, Меленцима, Перлезу, Томашевцу, Банатском Деспотовцу, Елемиру, Арадцу, Орловату, Стајићеву, Лазареву, Ечки, Михајлову, Златици , Ботошу, Лукићеву и Книћанину. 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7314/UGOVORI_KUCE_NA_SELU_DECEMBAR_2_2023_0.jpg