Odlična atmosfera na utakmici Srbija - Crna Gora, minimalan poraz naših devojaka u dramatičnoj završnici

Zrenjanin i “Kristalna dvorana” bili su juče uspešni domaćini još jednog sportskog spektakla u našem gradu, utakmici rukometašica Srbije i Crne Gore, u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Pune tribine, brojni gosti i navijači iz drugih sredina i odlična atmosfera, uz neizvestan meč do poslednjeg trenutka, doprineli su pozitivnim utiscima sa ovog događaja. Izostala je jedino pobeda naših devojaka, jer su se Crnogorke bolje snašle u odlučujućim trenucima utakmice i iz Zrenjanina odnele oba boda - 31:30.
 
 
 
 
Utakmici su prisustvovali i ministar sporta u Vladi Republike Srbije Zoran Gajić, pomoćnik ministra Željko Trajković, gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura sa saradnicima, istaknuti zrenjaninski olimpijci i mnogi drugi. 
 
Crna Gora je bolje ušla u utakmicu, održavala prednost tokom celog prvog poluvremena i na odmor otišla sa četiri gola razlike - 16:12. U nastavku je usledila znatno bolja igra naše reprezentacije, koja je uspela da nadoknadi zaostatak i u jednom trenutku i da pređe u vođstvo. Utakmica je, praktično, rešena u poslednjih nekoliko napada, a spretnije i pribranije u tim trenucima bile su Crnogorke, koje su na kraju i slavile u “Kristalnoj dvorani”. 
 
 
 
 
Najefikasnija u reprezentaciji Srbije bila je Anđela Janjušević sa osam postignutih golova, dok je Jovana Jovović postigla sedam. Kod gošći je Matea Pletikosić zabeležila devet pogodaka. 
 
Već za dva dana, 3. marta, u Podgorici se igra revanš meč protiv Crne Gore, a potom u aprilu reprezentaciju Srbije očekuju i revanš mečevi protiv Bugarske u gostima (3. april) i Turske, još jednom u Zrenjaninu, 7. aprila. Evropsko prvenstvo igra se u decembru, zajednički domaćini su Austrija, Mađarska i Švajcarska. 
 
Fotografije: info-portal “ZR KLIK”

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7380/SRBIJA_CRNA_GORA_29_02_2024_0.jpg