Одлична атмосфера на утакмици Србија - Црна Гора, минималан пораз наших девојака у драматичној завршници

Зрењанин и “Кристална дворана” били су јуче успешни домаћини још једног спортског спектакла у нашем граду, утакмици рукометашица Србије и Црне Горе, у оквиру квалификација за Европско првенство. Пуне трибине, бројни гости и навијачи из других средина и одлична атмосфера, уз неизвестан меч до последњег тренутка, допринели су позитивним утисцима са овог догађаја. Изостала је једино победа наших девојака, јер су се Црногорке боље снашле у одлучујућим тренуцима утакмице и из Зрењанина однеле оба бода - 31:30.
 
 
 
 
Утакмици су присуствовали и министар спорта у Влади Републике Србије Зоран Гајић, помоћник министра Жељко Трајковић, градоначелник Зрењанина Симо Салапура са сарадницима, истакнути зрењанински олимпијци и многи други. 
 
Црна Гора је боље ушла у утакмицу, одржавала предност током целог првог полувремена и на одмор отишла са четири гола разлике - 16:12. У наставку је уследила знатно боља игра наше репрезентације, која је успела да надокнади заостатак и у једном тренутку и да пређе у вођство. Утакмица је, практично, решена у последњих неколико напада, а спретније и прибраније у тим тренуцима биле су Црногорке, које су на крају и славиле у “Кристалној дворани”. 
 
 
 
 
Најефикаснија у репрезентацији Србије била је Анђела Јањушевић са осам постигнутих голова, док је Јована Јововић постигла седам. Код гошћи је Матеа Плетикосић забележила девет погодака. 
 
Већ за два дана, 3. марта, у Подгорици се игра реванш меч против Црне Горе, а потом у априлу репрезентацију Србије очекују и реванш мечеви против Бугарске у гостима (3. април) и Турске, још једном у Зрењанину, 7. априла. Европско првенство игра се у децембру, заједнички домаћини су Аустрија, Мађарска и Швајцарска. 
 
Фотографије: инфо-портал “ЗР КЛИК”

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7380/SRBIJA_CRNA_GORA_29_02_2024_0.jpg