Radovi na izgradnji vrelovodne mreže u Koče Kolarova - priključenje novih stambenih objekata i nastavak investicija JKP “Gradska toplana”

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura posetio je danas radove na izgradnji vrelovodne mreže u Ulici Koče Kolarova, investiciji koju realizuje JKP “Gradska toplana”. U toj zrenjaninskoj ulici poslednjih je godina intenzivirana stanogradnja, te su i aktuelni radovi u funkciji priključenja tri nova stambena objekta kolektivnog stanovanja. Gradonačelnik je takođe istakao da je ova investicija JKP “Gradska toplana” posledica ekspanzije stanogradnje u Zrenjaninu.
“Prošlogodišnje investicije tog javnog preduzeća, koje se tiču radova na vrelovodu, iznosile su 22 miliona dinara sopstvenih sredstava, u ovoj godini taj iznos je 30 miliona i u njega je uključeno priključenje na vrelovodnu mrežu tri stambena objekta. Što se tiče same mreže na teritoriji grada Zrenjanina, možemo biti zadovoljni minimalnim gubicima koje imamo, ali postoji nezadovoljstvo u delu javnosti kada su u pitanju cene grejanja”, rekao je gradonačelnik i dodao da su one prouzrokovane poremećajima cena na energetskom tržištu, pre svega cenama gasa i električne energije.
 
 
 
 
“Ono što zajedno radimo s našim komunalnim preduzećem i s upravnicima stambenih zgrada jeste da unapređujemo energetsku efikasnost u objektima kolektivnog stanovanja koji se snabdevaju toplotnom energijom iz gradske mreže. Nekoliko koraka u tom pravcu je načinjeno, jedan od dobrih primera je i obnova fasade zgrade u Ulici Milana Stanivukovića i ušteda u računima za grejanje. Nastojaćemo i ove godine da što više stambenih zajednica uključimo u programe energetske efikasnosti, s krajnjim ciljem da naši sugrađani dobijaju manje račune za grejanje”, kazao je gradonačelnik nakon obilaska radova.
 
 
 
 
Galina Laković, PR menadžer JKP “Gradska toplana” rekla je da će radovi u Ulici Koče Kolarova trajati do kraja naredne nedelje, ukoliko vremenske prilike budu povoljne. 
“Što se tiče investicija, za ovu godinu planiramo završetak radova u naselju “Ruža Šulman”, gde je preostalo da se izvrši rekonstrukcija u dužini od oko 300 metara vrelovodnih cevi, čime će mreža biti obnovljena u celom naselju. Takođe, ove godine u planu su i radovi u naselju Bagljaš, tačnije od marketa „Maksi" do početka tržnog centra „Big", gde je najavljena izgradnja novog kompleksa zgrada koje će biti priključene na vrelovod”, rekla je ona.               
 
 
 
 
Direktor JKP “Gradska toplana” Žarko Đurišić, u obilasku radova s gradonačelnikom, rekao je da je dužina trase na kojoj se radi u Ulici Koče Kolarova 200 metara, i da je spajanje s postojećom trasom izvršeno na raskrsnici te ulice s Ulicom Kornela Radulovića. Radovi su, po njegovim rečima, zahtevni jer trasa vrelovoda preseca brojne podzemne vodove i instalacije, ali da teku planiranom dinamikom i bez većih problema. 
 
Dok budu trajali radovi, za saobraćaj će biti zatvoren deo ulice Koče Kolarova, između ulica Kornela Radulovića i Toše Jovanovića.  

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7400/RADOVI_TOPLOVOD_KOCE_KOLARA_0.jpg