Радови на изградњи вреловодне мреже у Коче Коларова - прикључење нових стамбених објеката и наставак инвестиција ЈКП “Градска топлана”

Градоначелник Зрењанина Симо Салапура посетио је данас радове на изградњи вреловодне мреже у Улици Коче Коларова, инвестицији коју реализује ЈКП “Градска топлана”. У тој зрењанинској улици последњих је година интензивирана станоградња, те су и актуелни радови у функцији прикључења три нова стамбена објекта колективног становања. Градоначелник је такође истакао да је ова инвестиција ЈКП “Градска топлана” последица експанзије станоградње у Зрењанину.
“Прошлогодишње инвестиције тог јавног предузећа, које се тичу радова на вреловоду, износиле су 22 милиона динара сопствених средстава, у овој години тај износ је 30 милиона и у њега је укључено прикључење на вреловодну мрежу три стамбена објекта. Што се тиче саме мреже на територији града Зрењанина, можемо бити задовољни минималним губицима које имамо, али постоји незадовољство у делу јавности када су у питању цене грејања”, рекао је градоначелник и додао да су оне проузроковане поремећајима цена на енергетском тржишту, пре свега ценама гаса и електричне енергије.
 
 
 
 
“Оно што заједно радимо с нашим комуналним предузећем и с управницима стамбених зграда јесте да унапређујемо енергетску ефикасност у објектима колективног становања који се снабдевају топлотном енергијом из градске мреже. Неколико корака у том правцу је начињено, један од добрих примера је и обнова фасаде зграде у Улици Милана Станивуковића и уштеда у рачунима за грејање. Настојаћемо и ове године да што више стамбених заједница укључимо у програме енергетске ефикасности, с крајњим циљем да наши суграђани добијају мање рачуне за грејање”, казао је градоначелник након обиласка радова.
 
 
 
 
Галина Лаковић, ПР менаџер ЈКП “Градска топлана” рекла је да ће радови у Улици Коче Коларова трајати до краја наредне недеље, уколико временске прилике буду повољне. 
“Што се тиче инвестиција, за ову годину планирамо завршетак радова у насељу “Ружа Шулман”, где је преостало да се изврши реконструкција у дужини од око 300 метара вреловодних цеви, чиме ће мрежа бити обновљена у целом насељу. Такође, ове године у плану су и радови у насељу Багљаш, тачније од маркета „Макси" до почетка тржног центра „Биг", где је најављена изградња новог комплекса зграда које ће бити прикључене на вреловод”, рекла је она.               
 
 
 
 
Директор ЈКП “Градска топлана” Жарко Ђуришић, у обиласку радова с градоначелником, рекао је да је дужина трасе на којој се ради у Улици Коче Коларова 200 метара, и да је спајање с постојећом трасом извршено на раскрсници те улице с Улицом Корнела Радуловића. Радови су, по његовим речима, захтевни јер траса вреловода пресеца бројне подземне водове и инсталације, али да теку планираном динамиком и без већих проблема. 
 
Док буду трајали радови, за саобраћај ће бити затворен део улице Коче Коларова, између улица Корнела Радуловића и Тоше Јовановића.  

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7400/RADOVI_TOPLOVOD_KOCE_KOLARA_0.jpg