Treći ciklus radne aktivnosti “Da nam sela budu bliža” gradonačelnik sa saradnicima počeo u Mihajlovu 

Treći ciklus radne aktivnosti gradonačelnika Zrenjanina “Da nam sela budu bliža” počeo je danas posetom Mihajlovu. Gradonačelnik Simo Salapura, sa saradnicima, najavio je da će i ove godine obići sva naseljena mesta na gradskoj teritoriji, razgovarati s predstavnicima mesnih zajednica i građanima o problemima, potrebama, realizovanim investicijama, ali i isticati primere dobre prakse i aktivnosti meštana koje doprinose razvoju seoskih sredina. 
 
 
 
 
Gradonačelnik je danas održao sastanak s rukovodstvom MZ “Mihajlovo” i posetio tamošnji fudbalski klub, MSK, na čijem su stadionu dograđene višenamenske prostorije. Družio se na fudbalskom terenu i s najmlađim fudbalerima iz tog kluba, kojih je dvadesetak, i poklonio im nekoliko fudbalskih lopti. 
“Grad je pružio podršku toj investiciji, jer je ovdašnji fudbalski klub kolektiv koji dobro funkcioniše i primer je i za teritoriju grada Zrenjanina. Ukupna ulaganja na stadionu iznose blizu tri miliona dinara”, kazao je gradonačelnik Salapura i dodao da su u selu u proteklom periodu realizovane i druge investicije.
 
 
 
 
“U saradnji s pokrajinskim sekretarijatom ove godine je izvršeno i čišćenje dela divlje deponije, ukupna vrednost je blizu 7 miliona dinara bez PDV, a takođe smo razgovarali i o aktivnostima za naredni period. U pitanju je dodatna izgradnja primarne i sekundarne vodovodne mreže u Ulici Petefi Šandora, a postoji i potreba u narednom periodu da se asfaltiraju ulice Dože Đerđa i Donji red, što su nešto veće investicije, za koje tražimo predmer i predračun radova”, prokomentarisao je gradonačelnik posetu Mihajlovu.
 
 
 
 
Tokom sastanka u prostorijama mesne zajednice, rukovodioci gradskih javnih preduzeća ukazali su na aktivnosti u domenu svog rada. Najviše je bilo reči, što je neizbežna tema u svim sredinama, o iznošenju i odlaganju otpada, redovnim periodičnim akcijama JKP “Čistoća i zelenilo”, a direktor tog preduzeća, Nemanja Milinković, informisao je prisutne i o mogućnosti usluge koja je dostupna samo u selima, mobilne pogrebne službe. Meštani mogu u svom domu, pozivanjem službe, obaviti sve formalnosti oko zakazivanja i obavljanja čina sahrane i obezbediti potrebnu opremu.  
 
Predsednik Saveta MZ Mihajlovo Tot Erne kaže da je dugogodišnja želja meštana bila da na stadionu dobiju prostor za druženje nakon utakmica, kao i prilikom susreta s prijateljskim klubovima, što je sada i učinjeno. U planovima koje imaju su asfaltiranja pomenutih ulica, sanacija krova na prostorijama kulturno-umetničkog društva, dogradnja vodovodne mreže.
“Saradnja s Gradom Zrenjaninom, Gradskom upravom je dobra i u tom smeru ćemo je i nastaviti”, rekao je Tot.    
 
 
 
 
On je danas, zajedno s predsednikom Fudbalskog kluba MSK Makan Jožefom, uručio i zahvalnice za saradnju kolektivima i pojedincima, zaslužnim za realizaciju investicije na stadionu, a u ime Grada Zrenjanina zahvalnicu je primio gradonačelnik Simo Salapura.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7409/DA_NAM_SELA_BUDU_BLIZA_2024_MIHAJLOVO_0.jpg