Трећи циклус радне активности “Да нам села буду ближа” градоначелник са сарадницима почео у Михајлову 

Трећи циклус радне активности градоначелника Зрењанина “Да нам села буду ближа” почео је данас посетом Михајлову. Градоначелник Симо Салапура, са сарадницима, најавио је да ће и ове године обићи сва насељена места на градској територији, разговарати с представницима месних заједница и грађанима о проблемима, потребама, реализованим инвестицијама, али и истицати примере добре праксе и активности мештана које доприносе развоју сеоских средина. 
 
 
 
 
Градоначелник је данас одржао састанак с руководством МЗ “Михајлово” и посетио тамошњи фудбалски клуб, МСК, на чијем су стадиону дограђене вишенаменске просторије. Дружио се на фудбалском терену и с најмлађим фудбалерима из тог клуба, којих је двадесетак, и поклонио им неколико фудбалских лопти. 
“Град је пружио подршку тој инвестицији, јер је овдашњи фудбалски клуб колектив који добро функционише и пример је и за територију града Зрењанина. Укупна улагања на стадиону износе близу три милиона динара”, казао је градоначелник Салапура и додао да су у селу у протеклом периоду реализоване и друге инвестиције.
 
 
 
 
“У сарадњи с покрајинским секретаријатом ове године је извршено и чишћење дела дивље депоније, укупна вредност је близу 7 милиона динара без ПДВ, а такође смо разговарали и о активностима за наредни период. У питању је додатна изградња примарне и секундарне водоводне мреже у Улици Петефи Шандора, а постоји и потреба у наредном периоду да се асфалтирају улице Доже Ђерђа и Доњи ред, што су нешто веће инвестиције, за које тражимо предмер и предрачун радова”, прокоментарисао је градоначелник посету Михајлову.
 
 
 
 
Током састанка у просторијама месне заједнице, руководиоци градских јавних предузећа указали су на активности у домену свог рада. Највише је било речи, што је неизбежна тема у свим срединама, о изношењу и одлагању отпада, редовним периодичним акцијама ЈКП “Чистоћа и зеленило”, а директор тог предузећа, Немања Милинковић, информисао је присутне и о могућности услуге која је доступна само у селима, мобилне погребне службе. Мештани могу у свом дому, позивањем службе, обавити све формалности око заказивања и обављања чина сахране и обезбедити потребну опрему.  
 
Председник Савета МЗ Михајлово Тот Ерне каже да је дугогодишња жеља мештана била да на стадиону добију простор за дружење након утакмица, као и приликом сусрета с пријатељским клубовима, што је сада и учињено. У плановима које имају су асфалтирања поменутих улица, санација крова на просторијама културно-уметничког друштва, доградња водоводне мреже.
“Сарадња с Градом Зрењанином, Градском управом је добра и у том смеру ћемо је и наставити”, рекао је Тот.    
 
 
 
 
Он је данас, заједно с председником Фудбалског клуба МСК Макан Јожефом, уручио и захвалнице за сарадњу колективима и појединцима, заслужним за реализацију инвестиције на стадиону, а у име Града Зрењанина захвалницу је примио градоначелник Симо Салапура.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7409/DA_NAM_SELA_BUDU_BLIZA_2024_MIHAJLOVO_0.jpg