Zrenjanin će predstavljati Srbiju na prvom Grand finalu festivala “Ritam Evrope” u Severnoj Makedoniji

Nakon uspešne organizacije muzičkog festivala “Srbija u ritmu Evrope”, grad Zrenjanin dobio je priliku da predstavlja našu zemlju na prvom Grand finalu festivala, koji će se održati u severnomakedonskom gradu Strumici, od 14. do 16. marta. Tim povodom, danas su Zrenjanin posetili izvršni direktori “Ritma Evrope” David Makević i Igor Karadarević, koji su o nastupu naših sugrađanki razgovarali s gradonačelnikom Simom Salapurom, koordinatorkama tima Zrenjanina Nikoletom Vidaković i Anom Aleksić Šajrer, kao i predstavnicama našeg grada koje će nastupiti u Strumici.
 
 
 
 
Gradonačelnik Salapura je ukazao da smo, nakon odlične organizacije „Ritma Evrope“ u našem gradu prošle godine, pokazali da možemo da budemo dobar domaćin i organizator, ali i da možemo ponuditi kvalitetan muzički nastup, kao što su to uradile devojke tima iz Zrenjanina.
- Evo nas sada na korak do internacionalnog predstavljanja grada Zrenjanina i države Srbije. Očekujemo da naše devojke u Strumici predstave dobro i svoj grad i našu državu i želim posebno da im se zahvalim jer su uneli novu energiju, kada je u pitanju muzička kultura u našem gradu, muzička umetnost. Zahvaljujem i celom timu ”Ritma Evrope“ koji su dugi niz godina naši partneri, s kojima možemo unaprediti saradnju i podizati lestvicu više kada su u pitanju ovakvi događaji koji promovišu mlade, određene vrednosti, ali i naš grad – rekao je on.
 
 
 
Igor Karadarević podsetio je na rekordnu gledanost televizijskog prenosa programa “Srbija u ritmu Evrope” iz Zrenjanina i rekao da je ekipa iz našeg grada, tim domaćinstvom, zaslužila da učestvuje na festivalu u Strumici i predstavlja našu zemlju.
- Na prvom Grand finalu festivala “Ritam Evrope” takmičiće se 21 predstavnik, ekipe gradova iz četiri zemlje i biće zanimljivo oprobati se u takvoj organizaciji. Direktan prenos ići će na makedonskoj nacionalnoj televiziji SITEL, a već od sledeće godine, kako bismo rasli i kao festival, verujem da ćemo doći i do prenosa na četiri nacionalne televizije, u svim zemljama učesnicama - kazao je Karadarević i dodao da je festival “Ritam Evrope” već u Zrenjaninu podignut na višu lestvicu.
 
- Nikada do sada nismo imali takvu scenu, takvu binu i rasvetu, bilo je to zaista veliko i pravo predstavljanje publici, a porasla je i zainteresovanost u drugim zemljama regiona da se priključe ovom festivalu, Sloveniji, Hrvatskoj, Federaciji Bosne i Hercegovine. Imamo i našu festivalsku publiku, mnogi od naših izvođača nastupaju već na nekim drugim festivalima i dobijamo dosta pohvala i pisama podrške - istakao je Karadarević, ujedno i voditelj programa tokom festivala “Srbija u ritmu Evrope”. 
 
 
 
Članica ekipe iz Zrenjanina Milica Danikov u ovom takmičenju prvi put je učestvovala pre dve godine, kada su devojke iz našeg grada odnele pobedu i kao nagradu putovale u Barselonu. Kazala je da je to bilo lepo iskustvo.
- Bilo je prelepo, a sada idemo u Strumicu na „Grand finale“, gde ćemo predstavljati i naš grad i našu zemlju. Spremili smo koreografiju, imali smo probe i očekujemo da ćemo se visoko plasirati – kazala je Milica, a u timu će, zajedno s njom, biti i Dunja Kovačević, Anja Ginda, Mima Menda, Staša Aleksić i Ana Dursun.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7387/PRIJEM_RITAM_EVROPE_STRUMICA_0.jpg