Зрењанин ће представљати Србију на првом Гранд финалу фестивала “Ритам Европе” у Северној Македонији

Након успешне организације музичког фестивала “Србија у ритму Европе”, град Зрењанин добио је прилику да представља нашу земљу на првом Гранд финалу фестивала, који ће се одржати у северномакедонском граду Струмици, од 14. до 16. марта. Тим поводом, данас су Зрењанин посетили извршни директори “Ритма Европе” Давид Макевић и Игор Карадаревић, који су о наступу наших суграђанки разговарали с градоначелником Симом Салапуром, координаторкама тима Зрењанина Николетом Видаковић и Аном Алексић Шајрер, као и представницама нашег града које ће наступити у Струмици.
 
 
 
 
Градоначелник Салапура је указао да смо, након одличне организације „Ритма Европе“ у нашем граду прошле године, показали да можемо да будемо добар домаћин и организатор, али и да можемо понудити квалитетан музички наступ, као што су то урадиле девојке тима из Зрењанина.
- Ево нас сада на корак до интернационалног представљања града Зрењанина и државе Србије. Очекујемо да наше девојке у Струмици представе добро и свој град и нашу државу и желим посебно да им се захвалим јер су унели нову енергију, када је у питању музичка култура у нашем граду, музичка уметност. Захваљујем и целом тиму ”Ритма Европе“ који су дуги низ година наши партнери, с којима можемо унапредити сарадњу и подизати лествицу више када су у питању овакви догађаји који промовишу младе, одређене вредности, али и наш град – рекао је он.
 
 
 
Игор Карадаревић подсетио је на рекордну гледаност телевизијског преноса програма “Србија у ритму Европе” из Зрењанина и рекао да је екипа из нашег града, тим домаћинством, заслужила да учествује на фестивалу у Струмици и представља нашу земљу.
- На првом Гранд финалу фестивала “Ритам Европе” такмичиће се 21 представник, екипе градова из четири земље и биће занимљиво опробати се у таквој организацији. Директан пренос ићи ће на македонској националној телевизији СИТЕЛ, а већ од следеће године, како бисмо расли и као фестивал, верујем да ћемо доћи и до преноса на четири националне телевизије, у свим земљама учесницама - казао је Карадаревић и додао да је фестивал “Ритам Европе” већ у Зрењанину подигнут на вишу лествицу.
 
- Никада до сада нисмо имали такву сцену, такву бину и расвету, било је то заиста велико и право представљање публици, а порасла је и заинтересованост у другим земљама региона да се прикључе овом фестивалу, Словенији, Хрватској, Федерацији Босне и Херцеговине. Имамо и нашу фестивалску публику, многи од наших извођача наступају већ на неким другим фестивалима и добијамо доста похвала и писама подршке - истакао је Карадаревић, уједно и водитељ програма током фестивала “Србија у ритму Европе”. 
 
 
 
Чланица екипе из Зрењанина Милица Даников у овом такмичењу први пут је учествовала пре две године, када су девојке из нашег града однеле победу и као награду путовале у Барселону. Казала је да је то било лепо искуство.
- Било је прелепо, а сада идемо у Струмицу на „Гранд финале“, где ћемо представљати и наш град и нашу земљу. Спремили смо кореографију, имали смо пробе и очекујемо да ћемо се високо пласирати – казала је Милица, а у тиму ће, заједно с њом, бити и Дуња Ковачевић, Ања Гинда, Мима Менда, Сташа Алексић и Ана Дурсун.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7387/PRIJEM_RITAM_EVROPE_STRUMICA_0.jpg