Selektor bokserske reprezentacije Srbije Piperski gost gradonačelnika: srpski i zrenjaninski boks imaju potencijal za dobre rezultate

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura primio je danas Milana Piperskog, našeg sugrađanina, nekadašnjeg istaknutog boksera, a danas selektora bokserske reprezentacije naše zemlje. Dva su povoda za ovu sportsku posetu - za dva dana, 18. aprila, u Beogradu počinje Evropsko prvenstvo, koje će oboriti rekorde po broju učesnika, a 26. jula sledi najveći planetarni sportski događaj, Olimpijske igre u Parizu, na kojima će nastupiti najmanje troje naših boksera. 
 
Gradonačelnik je takođe istakao da će naš grad na predstojećim igrama imati brojnu delegaciju, nastavljajući tako tradiciju još od 1956. godine i Olimpijskih igara u Melburnu, od kada Zrenjaninci neprekidno učestvuju, kao sportisti, treneri ili sudije.  
 
 
 

“Podsetimo se i da je jedan od osnivača olimpijskog pokreta iz Zrenjanina, dr Ferenc Kemenj, kom je podignuta bista u Karađorđevom parku. Za sada je na spisku učesnika za Pariz osmoro naših takmičara i trenera, očekujemo da se taj broj uveća nakon kvalifikacionog turnira za rvače. Kada je u pitanju boks, po prvi put u sportskoj istoriji grada imamo i selektora bokserske reprezentacije, koji će učestvovati na Olimpijskim igrama u Parizu. Ono što se neraskidivo vezuje i za zrenjaninski boks i za Olimpijske igre, jeste ime Zvonka Vujina i verujem da je naš selektor Piperski upravo u njemu našao uzor, kao i da će mnoga deca naći uzor u njima obojici, da krenu bokserskim i sportskim koracima i ostvarenju dobrih rezultata”, istakao je gradonačelnik Salapura. 
 
 
 
Milan Piperski izrazio je očekivanja da će za Olimpijske igre biti “overena” bar još jedna viza, nakon što su plasman obezbedile dve devojke i jedan muškarac.
“U ovom trenutku nam je bitno što su Beograd i Srbija domaćini Evropskog prvenstva, gde nas očekuju važne obaveze i posle dugo godina očekujemo i više medalja. Mislim da ćemo u tome uspeti”, kazao je Piperski, koji ima značajna očekivanja i od zrenjaninskog boksa.
 
“Zrenjanin je grad boksa, Zvonimir Vujin je obeležio jedno vreme koje je neizbrisivo, doneo nam je dve olimpijske medalje i sigurno je da bi ta tradicija trebalo da se nastavi. Imamo ovde dva bokserska kluba, “Banat” i “Petrovgrad”, oba kvalitetno rade, u njima ima i talentovanih momaka i devojaka, a sigurno je da se taj rad može i unaprediti i poboljšati. Verujem da će Zrenjanin ponovo imati reprezentativce i osvajače medalja na najvećim takmičenjima”, istakao je popularni “Piper”.
 
  
 
Milan Piperski je, tokom karijere, na domaćem planu osvajao šampionske titule od pionirskog do seniorskog uzrasta, bio je vicešampion Mediterana 2005. godine, a zabeležio je i 10 pobeda u profesionalnoj karijeri, u isto toliko mečeva. Iz tog perioda nosi titulu prvaka Balkana i svih slovenskih zemalja. Po okončanju karijere, 2012. godine, posvetio se trenerskom radu i formirao BK “Petrovgrad”, gde je i predsednik i trener. Od 2019. godine je selektor muške seniorske reprezentacije Srbije, s kojom iz godine u godinu beleži sve bolje rezultate. 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7435/PRIJEM_PIPERSKI_0.jpg