Селектор боксерске репрезентације Србије Пиперски гост градоначелника: српски и зрењанински бокс имају потенцијал за добре резултате

Градоначелник Зрењанина Симо Салапура примио је данас Милана Пиперског, нашег суграђанина, некадашњег истакнутог боксера, а данас селектора боксерске репрезентације наше земље. Два су повода за ову спортску посету - за два дана, 18. априла, у Београду почиње Европско првенство, које ће оборити рекорде по броју учесника, а 26. јула следи највећи планетарни спортски догађај, Олимпијске игре у Паризу, на којима ће наступити најмање троје наших боксера. 
 
Градоначелник је такође истакао да ће наш град на предстојећим играма имати бројну делегацију, настављајући тако традицију још од 1956. године и Олимпијских игара у Мелбурну, од када Зрењанинци непрекидно учествују, као спортисти, тренери или судије.  
 
 
 

“Подсетимо се и да је један од оснивача олимпијског покрета из Зрењанина, др Ференц Кемењ, ком је подигнута биста у Карађорђевом парку. За сада је на списку учесника за Париз осморо наших такмичара и тренера, очекујемо да се тај број увећа након квалификационог турнира за рваче. Када је у питању бокс, по први пут у спортској историји града имамо и селектора боксерске репрезентације, који ће учествовати на Олимпијским играма у Паризу. Оно што се нераскидиво везује и за зрењанински бокс и за Олимпијске игре, јесте име Звонка Вујина и верујем да је наш селектор Пиперски управо у њему нашао узор, као и да ће многа деца наћи узор у њима обојици, да крену боксерским и спортским корацима и остварењу добрих резултата”, истакао је градоначелник Салапура. 
 
 
 
Милан Пиперски изразио је очекивања да ће за Олимпијске игре бити “оверена” бар још једна виза, након што су пласман обезбедиле две девојке и један мушкарац.
“У овом тренутку нам је битно што су Београд и Србија домаћини Европског првенства, где нас очекују важне обавезе и после дуго година очекујемо и више медаља. Мислим да ћемо у томе успети”, казао је Пиперски, који има значајна очекивања и од зрењанинског бокса.
 
“Зрењанин је град бокса, Звонимир Вујин је обележио једно време које је неизбрисиво, донео нам је две олимпијске медаље и сигурно је да би та традиција требало да се настави. Имамо овде два боксерска клуба, “Банат” и “Петровград”, оба квалитетно раде, у њима има и талентованих момака и девојака, а сигурно је да се тај рад може и унапредити и побољшати. Верујем да ће Зрењанин поново имати репрезентативце и освајаче медаља на највећим такмичењима”, истакао је популарни “Пипер”.
 
  
 
Милан Пиперски је, током каријере, на домаћем плану освајао шампионске титуле од пионирског до сениорског узраста, био је вицешампион Медитерана 2005. године, а забележио је и 10 победа у професионалној каријери, у исто толико мечева. Из тог периода носи титулу првака Балкана и свих словенских земаља. По окончању каријере, 2012. године, посветио се тренерском раду и формирао БК “Петровград”, где је и председник и тренер. Од 2019. године је селектор мушке сениорске репрезентације Србије, с којом из године у годину бележи све боље резултате. 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7435/PRIJEM_PIPERSKI_0.jpg