Спорт у данима и недељама које предстоје - од мини-сајма већ у уторак, до окупљања спортских легенди и обележавања годишњица врхунских резултата 

Мини-сајам спорта и Стронгмен лига шампиона на Тргу слободе, европски кошаркашки инклузивни турнир, окупљање рукометних шампиона света из 1986. године и обележавање 60. годишњице од освајања Купа Југославије за одбојкашице из Клека само су неке од спортских манифестација и програма који ће се у Зрењанину одржати наредних дана и недеља. Изузетном низу дешавања треба додати и боравак у Зрењанину репрезентације Србије у падобранству, која ће се на аеродрому Ечка од 6 - 12. маја припремати за наступ на Светском првенству у Чешкој.  
 
 
Већ након празника, у уторак 7. маја, на Тргу слободе биће организован Мини-сајам спорта, презентација преко 50 спортских клубова, активности за предшколце, стручно предавање, уз учешће истакнутих спортиста и спортских радника. У случају лошег времена, програм се сели у Халу спортова “Звонимир Звонко Вујин”.
 
Зрењанин ће и ове године бити домаћин “Стронгмен лиге шампиона”, такмичења у снази најјачих људи планете, које је у нашем граду први пут одржано прошле године. Простор испред “Кристалне дворане” превазишао је интересовање публике, па ће овогодишње издање тог специфичног надметања бити одржано на Тргу слободе, 25. маја, у поподневним часовима. 
 
 
 
Последњег викенда у мају окупиће се љубитељи трчања, на 4. Зрењанинском маратону и имати прилику да се опробају у некој од шест трка, а они најспремнији и у најдужој тркачкој дисциплини, стази дужине 42,195 километара. Маратон се одржава у недељу, 26. маја. 
 
Предвођени прослављеним капитеном Момиром Рнићем, на његову иницијативу, у Зрењанину ће се 16. маја окупити чланови рукометне репрезентације Југославије који су 1986. године, на првенству у Швајцарској, освојили титулу шампиона света. Очекује се долазак већине играча из тог чувеног тима, тада рукометних и спортских ведета у светским размерама, а током тродневног боравка у Зрењанину за њих ће бити организован и посебан програм, укључујући и пријем у Градској кући. 
 
 
Почетком јуна још два спортска дешавања привлаче пажњу. Прво ће 5. јуна бити отворен европски инклузивни кошаркашки турнир на ком ће наступити представници десет земаља, да би 8. јуна била обележена 60. годишњица од освајања Купа Југославије у одбојци, до данас непревазиђеног успеха одбојкашица из Клека, тадашње екипе ДТВ “Партизан”. Поводом тог јубилеја, биће уприличена и Свечана академија, у Барокној сали Градске куће. 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7453/Strongman_2024_Zrenjanin_0.jpg