Grad Zrenjanin učestvovao na sajmu "Predstavljamo Srbiju"

U Hali 14 Beogradskog sajma juče je održan prvi Sajam investicionih potencijala lokalnih samouprava, pod nazivom "Predstavljamo Srbiju". Organizator sajma bio je "Ekonomist Medija Grup", novinsko-izdavačko preduzeće, a pokrovitelj Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza Srbije SIEPA. Sajam je bio pozivnog karaktera i opštine, odnosno gradovi koji su na njemu učestvovali, predstavljaju, praktično, najekskluzivniji deo ponude Republike Srbije koja se tiče mogućnosti investiranja.
 
 
Organizatori su, kao cilj sajma, naveli povezivanje predstavnika lokalnih samouprava širom Srbije i predstavnika svetskih i domaćih kompanija zainteresovanih da investiraju u različite projekte opština. U okviru Sajma održan je i Okrugli sto na temu investiranja u opštine Srbije na kojem su govorili predstavnici Vlade Srbije, uglednih međunarodnih institucija, lokalnih samouprava i investitora, a učešće u radu Okruglog stola uzeo je i zamenik gradonačelnika Zrenjanina  Goran Kaurić. Predstavnici Zrenjanina na Sajmu bili su  i pomoćnik gradonačelnika Ivan Dević i šef Službe za investicije Zoran Kovački. 
 
 
Grad Zrenjanin na svom štandu predstavio je dosadašnje rezultate u privlačenju investicija, na osnovu kojih je i proglašen jednim od gradova i opština s najpovoljnijim uslovima za inevstiranje. Posetiocima Sajma ponuđeni su novi, višejezični propagandni materijali "Zrenjanin OPEN", a po prvi put javnosti je predstavljena i brošura na engleskom jeziku "Aerodrom Zrenjanin", namenjena potencijalnim klijentima, korisnicima i investitorima u buduću gradsku vazdušnu luku i njene prateće sadržaje.