Produžen pritvor gradonačelniku Kneževiću

Gradonačelniku Zrenjanina Goranu Kneževiću i drugim funkiconerima pritvorenim 1. oktobra produžen je pritvor do 31. decembra, ali stižu pozitivni signali o njihovom skorom puštanju iz pritvora – ističe Kneževićev advokat Vićentije Darijević, a prenosi današnji "Dnevnik".
 
Darijević je izjavio da očekuje da će saslušanje svedoka u ovom postupku biti završeno do kraja nedelje, a da, od do sada saslušanih 17 svedoka ni jedan od njih, "čak i na indirektan način" nije u bilo kom negativnom kontekstu pomenuo Gorana Kneževića. On podseća da su branioci Kneževića uložili žalbe na prvo i drugo rešenje o pritvoru, a ono što ocenjuju kao pozitivno, jeste to što su Kneževiću otpala dva osnova po kojima je određen i produžavan pritvor – prvi, zbog okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, i drugi, koji ukazuje na ponavljanje krivičnog dela. On je dodao i da elementi koji za sada postoje u predmetu koji se vodi protiv Kneževića ne govore ni u jednom prilogu da se radi o organizovanom kriminalu. Takođe, po njegovim rečima, ne stoji ni priča o toliko pominjanoj građevinskoj mafiji, jer je u procesu najmanje građevinskih predmeta. Proširenje istrage odnosi se na stvari koje nemaju direktne veze sa gradonačelnikom Zrenjanina, već na period angažovanja novosadske agencije za obezbeđenje "Gvozden" u JKP "Vodovod i kanalizacija", kao i na davanje gradskog građevinskog zemljišta na dugoročni zakup fizičkim licima na 99 godina. 
 
Branioci Kneževića očekuju da bi on, kao i ostali uhapšeni, 31. decembra mogao da bude pušten da se brani sa slobode, ali strahuju da bi pred kraj roka za pritvor moglo doći do eventualnog proširenja istrage kao što se dogodilo uoči isteka pritvora od mesec dana. 
 
Odbor za istinu o Goranu Kneževiću organizuje večeras u Kulturnom centru Zrenjanina tribinu pod nazivom "Reč odbrane". Na tribini će govoriti advokati Gorana Kneževića, a početak je zakazan za 19 časova.