Dragan Mojsin prvi doplivao do "Časnog krsta"

Pred više od hiljadu naših sugrađana, okupljenih oko jezera u centru grada i na Malom mostu, danas je održano bogojavljensko "Plivanje za Časni krst". Ovaj tradicionalni hrišćanski običaj obnovljen je u Zrenjaninu nakon 67 godina, jer je poslednjih put plivanje na Bogojavljenje održano 1942. godine. 
 
      
 
 U vodu jezera kod Kulturnog centra Zrenjanina, tačno u podne, uskočilo je dvanaest hrabrih momaka koji su simbolično isplivali 33 metra, broj godina koje je imao Isus Hrist, kada je kršten u reci Jordan. Isti broj godina ima i pobednik današnje trke – Dragan Mojsin iz Zrenjanina, radnik agencije za obezbeđenje "Polar Security" – koji je bio najspretniji i najbrži u, do juče zaleđenoj, jezerskoj vodi. Njemu je u trajno vlasništvo pripao zlatnik sa krstom, a do naredne godine čuvaće i prelazni krst, namenjen pobedniku. 
 
 
"Plivanje za Časni krst" organizovao je "Pokret Ravnopravnost", uz pomoć Grada Zrenjanina i pod pokroviteljstvom hrama Svetog Arhangela Mihaila, a promoter trke bio je juniorski prvak sveta u plivanju, član PK "Proleter Jugoremedija", Ivan Lenđer. Manifestacija je protekla u najboljem redu, a svi učesnici pozdravljeni su od brojne publike gromkim aplauzima.