Narodni muzej uspešan i u 2008. godini

Posle vrlo uspešnih prethodnih godina Narodni muzej Zrenjanin je i u 2008. godini ostvario kontinuitet u radu organizujući zanimljive i atraktivne izložbe – saopštava služba za odnose s javnošću ove renomirane gradske ustanove kulture. Od januara do decembra 2008. godine u Narodnom muzeju je realizovano 30 izložbi koje je, zajedno sa stalnom postavkom, pogledalo 83.000 posetilaca. To, praktično, znači da je svaki stanovnik Zrenjanina tokom protekle godine, u proseku, po jednom posetio muzej.  
 
Iz muzeja posebno ističu nekoliko izložbi koje su bile realizovane u Salonu tokom prošle godine: izložbu unikatnog nameštaja Marindom, retrospektivnu izložbu Milene Pavlović Barili, izložbe Kostimi i scenografija Miodraga Tabačkog, Službeno odelo u Srbiji u 19. i 20. veku, Slike i skulpture iz zbirke Đure Popovića, izložbe slika Zdravka Mandića, kao i akademika Radomira Reljića i izložba Skeleti uživo. Izložba slika Radomira Reljića, čiji je priređivač Jasmina Tutorov, uvrštena je, po izboru časopisa NIN, među 10 najboljih izložbi u Srbiji u prošloj godini.  
 
U Malom salonu realizovane su, između ostalih, izložbe karikatura Predraga Koraksića – Coraxa, Festival jednog pisca – Stanislav Vinaver, Photo Expo - Grad Zrenjanin, izložbe slika Hamerštil i Vladislav Vukov, međunarodna izložba fotografija Orhideje i izložba Savremena kineska grafika.
 
 
U Holu zrenjaninskog muzeja posetioci su između ostalih izložbi mogli da pogledaju i sledeće: fotografije na temu dečijih prava - Veliki Mali, Odjeci – Načinimo od kuće dom, Pravoslavlje na internetu.
 
Najposećenija izložba bila je izložba "Skeleti uživo" koju je videlo 13.022 posetilaca, a za njom slede izložbe "Slike i skulpture iz zbirke Đure Popovića" (broj posetilaca – 9.022), "Službeno odelo u Srbiji u 19. i 20. veku" (7.265), "Marindom" (6.215), retrospektivna izložba Milene Pavlović Barili sa revijom haljina izrađenim po nacrtima poznate umetnice (5.379).
 
Paralelno sa bogatom izložbenom aktivnošću u muzeju je, od 2005. godine, u nekoliko etapa renovirana i osavremenjena stalna postavka, najpre umetničko odeljenje, deo etnologije i istorije, a u maju 2008. godine kompletirana je stalna postavka prirodnjačkim i arheološkim odeljenjem, kao i postavka starije istorije. Takođe je otvorena i Soba sporta, koja je deo stalne muzejske postavke, a izloženi predmeti predstavljaju istorijat sporta u našem gradu od kraja XIX veka do danas.
 
Stalna postavka Narodnog muzeja Zrenjanin jedna je od najatraktivnijih i najkvalitetnijih postavki u Srbiji. U prethodnih nekoliko godina zabeležen je porast poseta stalne postavke zrenjaninskog Narodnog muzeja.