Podrška Skupštine APV Gradu Zrenjaninu

Predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton juče je primio u radnu posetu potpredsednicu Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine Maju Sedlarević. Posle radnog sastanka, Aleksandar Marton je izjavio da između dve skupštine postoji dobra saradnja, što dokazuje da u Zrenjaninu nije sve stalo.
 
- Danas smo doneli niz potencijalnih rešenja za prevazilaženje problema koji u Zrenjaninu postoje i mislim da će dalja saradnja dve institucije pokazati da različiti nivoi vlasti mogu veoma dobro da sarađuju. U narednom periodu sličnu saradnju uspostavićemo i sa Skupštinom Republike Srbije, gde naš grad takođe ima predstavnike na značajnim pozicijama – istakao je Aleksandar Marton. 
 
 
Potpredsednica skupštine APV izjavila je da je Zrenjanin, kao treći po veličini grad u Vojvodini, u prethodnom periodu imao značajne investicije koje sada treba privesti kraju, kao i da će pokrajinska administracija podržati sve dalje projekte Grada Zrenjanina, i to ne samo strane investicije, već i projekte koji budu išli ka Nacionalnom investicionom planu i  Fondu za kapitalne investicije.
 
- Pokrajina će podržati sve lokalne administracije koje hoće da rade, a zrenjaninska administracija je pokazala da zaista hoće da radi – istakla je Sedlarević i dodala da dekoncentracija vlasti, predviđena novim statutom Pokrajine, nema za cilj da "beogradizacija" bude zamenjena "novosadizacijom", već da se deo vlasti prenese na pokrajinske upravne okruge, od kojih bi jedan bio u Zrenjaninu.  
 
Na pitanje novinara kada bi se pitanje Statuta APV moglo naći na dnevnom redu Narodne Skupštine Srbije, Maja Sedlarević je odgovorila da se nada da će to biti što pre, jer po Ustavu Republike Srbije ne postoji rok u kojem Skupština Srbije mora dati saglasnost na predložen Statut Vojvodine, a bez toga on ne može da stupi na snagu.