Godišnja skupština beloblatskih Slovaka

U Belom Blatu je, u subotu 9. februara 2009. godine, svoju godišnju skupštinu održao Mesni odbor Matice slovačke. Ovom skupu su prisustvovali i uvaženi gosti: drugi sekretar ambasade Slovačke republike u Beogradu, gospodin Pavol Krutošik, predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton, predstavnici MO Matice slovačke iz Zrenjanina, predsednik Saveta MZ Belo Blato Erne Tancoš, kao i predstavnici društvenih organizacija Belog Blata.
 
 
Godišnju skupštinu je otvorio i goste je pozdravio predsednik MO Matice slovačke u Belom Blatu Jano Hanjik. Domaćinima se zatim obratio i predsednik zrenjaninske Skupštine Aleksandar Marton, koji je pozdravio prisutne i pohvalio ovakva okupljanja i rad organizacija, koje kroz svoje aktivnosti doprinose očuvanju nacionalne kulture naroda koji žive u Vojvodini. U teškim vremenima, u kojim živimo, pomoć je neophodna svima, a grad Zrenjanin će nastojati da je, u granicama svojih mogućnosti, pruža svim naseljenim mestima na teritoriji grada Zrenjanina, istakao je Marton.
 
 
Skupština MOMS Belog Blata je u nastavku rada usvojila izveštaj o radu i finansijski izveštaj za 2008. godinu i izabrala novo devetočlano rukovodstvo, kao i tročlani Nadzorni odbor, koji će u narednom četvorogodišnjem mandatu voditi ovu organizaciju.