Dodela medalja za učesnike sajma "Expo Agro Banat"

U okviru projekta Expo Agro Banat Organic Food Nation, Grad Zrenjanin je u sredu, 26.08.2009. godine, u Multimedijalnoj sali Gradske kuće, organizovao dodelu medalja za najbolje izlagače na sajmu koji je po drugi put održan od 23. do 25. juna ove godine. Medalje je dodelio pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Predrag Stankov.

 


Na sajmu je učestvovalo 75 izlagača iz Rumunije, Mađarske i Srbije i predstavilo dostignuća iz oblasti poljoprivredne proizvodnje i prerade, organske poljoprivrede, uključujući primenu najnovijih tehnologija. Bila je to prilika da se promoviše zdrava hrana.
 

Tokom sajamskih dešavanja organizovano je i ocenjivanje izlagača na Expo-Agro Banat sajmu. Polazna tačka za ocene je bio kvalitet izloženih proizvoda, prezentacija i uređenost sajamskog štanda. Samo ocenjivanje je organizovano u dve kategorije. Prvu kategoriju su činile ocene stručnog žirija na čelu sa prof. dr Brankom Lazić, a u drugoj kategoriji su se brojali glasovi posetilaca sajma koji su dali svoje mišljenje o najboljim izlagačima.


Nagrade stručnog žirija zaslužili su:
1. Zemljoradnička zadruga “Tisa”
2. Biobašta Lelea, Torak
3. Poljoprivredno gazdinstvo – Balint Janoš


Nagrade posetilaca sajma:
1. Etno centar Lujza
2. “Carska bašta” d.o.o.
3. Poljoprivredno gazdinstvo – Bakoš Erne