Potpisan Sporazum između Grada Zrenjanina i Elektrovojvodine

Gradonačelnik Grada Zrenjanina dr Mileta Mihajlov i direktor PD «Elektrovojvodina» Tomislav Papić potpisali su danas Sporazum o saradnji vredan 208 miliona dinara.
Sporazum je, rekao je Papić, nastavak programa Elektrovojvodine, a to je da prioritet kada je reč o izgradnji i rekonstrukciji, u narednih dve do tri godine bude Banat s obzirom da je u tom delu dosta loša situacija.

 


- Imali smo mnogo pritužbi iz sela i gradova na česte prekide isporuke električne energije, nekvalitetne energije. Počeli smo u Sečnju i tamo je situacija rešena, sada smo u Zrenjaninu, a sledeće nedelje u Novom Bečeju. Veći posao je odrađen i za Pančevo, a u planu su Kikinda i još neka mesta- kazao je Papić.
Govoreći o Sporazumu sa Gradom Zrenjaninom on je kazao da će Elektrovojvodina izdvojiti 110 miliona dinara, a da će učešće ovog preduzeća u pojedinim projektima zavisiti od njegovog značaja.

 


Gradonačelnik Mihajlov kazao je da je to veliki iskorak i jedan od načina zajedničkog ulaganja.
- U pitanju 26 projekata za koje je predviđeno 208 miliona dinara. Projekti su praktično krenuli, za sada se realizuje projekat vredan 20 miliona dinara za najprioritetnije i ono što će biti značajno jeste da će industrijske zone dobiti bolju naponsku mreži i sigurnije snabdevanje električnom energijom, a samim tim i veći broj stranih investitora, dok će individualna domaćinstva imati bolje snabdevanje električnom energijom - kazao je Mihajlov.