Akcija ''Očistimo Srbiju'' 5. juna i u Zrenjaninu

U okviru akcije "Očistimo Srbiju", koja će se održati u subotu 5.juna, u 10 časova, uz podršku Vlade Republike Srbije, na Dan zaštite životne sredine, Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja, organizuje "Veliko spremanje Srbije" - veliku radnu akciju čišćenja otpada na teritoriji čitave naše zemlje.
Gradonačelnik Zrenjanina dr Mileta Mihajlov podsetio je na današnjoj konferenciji za novinare da će to biti i prilika da svako, u skladu sa svojim mogućnostima, da lični doprinos čitavoj životnoj sredini: državna uprava, javna preduzeća, privredna društva, mediji, škole, udruženja, organizacije, građani.

 


On je naglasio da je, s obzirom da je i Zrenjanin uključen u akciju "Veliko spremanje Srbije", za te potrebe formirana Radna grupa koja će koordinirati akcijom i ovim putem poziva sve građane da se uključe i na taj način daju svoj doprinos.
Svi zainteresovani građani mogu se prijaviti mesnoj zajednici kojoj teritorijalno pripadaju, gde će dobiti sva potrebna uputstva od zaduženih koordinatora, kao i sredstva za rad.
Imre Fazekaš, pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina, je u ime radne grupe izjavio da je njihov osnovni zadatak animiranje što većeg broja građana kako bi se što više i što kvalitetnije očistio grad.
- Poslali smo pozivna pisma sim relevantnim činiocima, i naišli smo na dobar odziv, preko 4.000 volontera je voljno da pomogne – kazao je Fazekaš.
Koordinator akcije Dušan Jankov i stručna saradnica Odeljenja za zaštitu živote sredine u Gradskoj upravi, Jelena Fatović, naveli su da su se u akciju uključile i gotovo sve mesne zajednice, a učešće su uzeli i Telekom, Železnica Srbije, kao i brojne privatne firme.
Prema rečima Zorice Dende, pomoćnice gradonačelnika, koja je takođe član pomenute radne grupe, kroz akciju "Očistimo svoje dvorište", 5. jun obeležiće i zrenjaninske kulturne institucije i škole.