Prijem za porodice poginulih boraca u sukobima od 1990. do 1999. godine

U Velikoj sali Gradske kuće organizovan je danas prijem za članove porodica poginulih boraca u oružanim sukobima od 1990. do 1999. godine.
Njih su primili zamenik gradonačelnika Goran Kaurić i Stevica Petrić, šef Odseka za poslove društene brige o deci i boračko - invalidsku zaštitu, a minutom ćutanja na samom početku odata je pošta poginulim borcima.

 


- Život mora ići dalje, znamo da je vaš gubitak nenadoknadiv, ali se mi kao Gradska uprava trudimo da vam pomognemo koliko je u našoj mogućnosti. Danas će na tekuće račune, ili poštom biti isplaćeno po 6.000 dinara jednokratne pomoći za 121 porodicu u Gradu. Taj novac neće rešiti vaše probleme, ali smatramo da će u ovim uslovima krize biti koristan – rekao je Kaurić.
Tokom današnjeg prijema članovi porodca ukazali su na probleme sa kojima se susreću. Jedna od majki koja je ratovima devedesetih izgubila sina, Juliška Pivarski zamerila je što ni posle tri godine od kako je obećano da će u Zrenjaninu biti postavljeno spomen obeležje još ništa nije učinjeno.

 


- Znamo da sredstava nema, ali, svi su nam obećavali.  Imamo mesto, projekat, samo je novac potreban. Mogu toliko da učine za našu decu, da ne budu zaboravljena – kazala je ona.
Kaurić je  rekao da će lokalna samouprava učiniti sve da spomen -  obeležje posvećeno poginulim borcima bude podignuto ove godine.