Nastavak uspešne saradnje

Predstavnici Grada Zrenjanina i JKP "Čistoća i zelenilo" potpisali su 14. marta ove godine, Ugovor sa gospođom Monikom Brukner, predsednicom Društva za zaštitu životinja "Đurđevo" iz Đurđeva, čime je nastavljena uspešna saradnja između lokalne samouprave i tog udruženja. 
 
 
Predrag Jeremić, zamenik predsednika Skupštine grada, istakao je značaj potpisivanja Ugovora i podrške ovakvim projektima:
- Ceneći stručnu pomoć koju nam je Monika Brukner pružila prilikom otvaranja prihvatilišta 2005. godine, procenili smo da je dobro da obnovimo saradnju i doprinesemo sprovođenju strategije, usvojene krajem prošle godine. Očigledno je da su se okolnosti promenile; stupio je na snagu i novi Zakon o dobrobiti životinja, koji je doneo velike promene u ovoj oblasti i koji je pred lokalnu samoupravu postavio veće zahteve, te da sve pozitivno što je urađeno tokom prošle godine nije bilo dovoljno kako bi se rešio problem nebrige o životinjama. U sprovođenju programa velika uloga namenjena je društvima za zaštitu životinja. Pošli smo od Društva "Đurđevo" zbog dobrog iskustva saradnje sa njima i ugleda, koji uživaju u javnosti, ali računamo i na pomoć i saradnju sa sličnim udruženjima u gradu - ocenio je Predrag Jeremić.
 
 
Ugovor o nastavku saradnje potpisan je sa ciljem obezbeđivanja zaštite životinja i kontrole populacije napuštenih životinja, a uz poštovanje načela Zakona o dobrobiti životinja. Društvo "Đurđevo" se njime obavezalo da će, u skladu sa usvojenim Programom kontrole i smanjenja populacije napuštenih životinja na teritoriji Grada Zrenjanina, učestvovati u akcijama informisanja i edukacije građana, kako bi se unapredila javna svest o nužnosti poštovanja  principa zaštite, uzrocima nastanka i humanog rešavanja problema napuštenih životinja. Potpisnici Ugovora su se takođe obavezali da učestvuju u akcijama masovnog tretmana napuštenih životinja, koji obuhvata identifikaciju odnosno obeležavanje i čipovanje pasa,  čiji su vlasnici poznati, kao i  sterilizaciju životinja.